Ihmeinen risti, pelastuspaikka

Sykkivän Sydämen-seurakunnan jumalanpalveluksessa 8.8. 2020 iloittiin siitä, että meillä on vielä mahdollisuus kokoontua yhteen palvelemaan Jumalaa. Meitä olikin koolla sievoinen joukko paikan päällä  ja Zoom- kanavan kautta väki reilusti tuplaantui. Maailman uhkakuvien ja onnettomuuksien keskellä tuntui hyvältä rukoilla yhdessä ja todistuksissakin saimme kuulla Jumalan huolenpidosta.

Seurakuntamme iloitsi myös siitä, että saimme pitää vieraanamme kirkkomme johtajaa, pastori Aimo Helmistä. Hän piti meille sekä raamattutunnin että saarnan.

Raamattutunnilla Aimo vei meidät pohtimaan rajattomia mahdollisuuksia, joita Jumala meille antaa. Opimme, että ilman Pyhää Henkeä emme voi mitään tehdä ja kun lähdemme elämään elämäämme Jumalan kanssa, se on hyppy tuntemattomaan. Jumala ei kutsu työhönsä päteviä ihmisiä, vaan hän pätevöittää ne, jotka hän on kutsunut. Jokainen täydellinen lahja tulee Jumalalta. Jumalalla on palvelutehtävä jokaiselle; ilosanoman jakaminen muille. Niillä voimme siunata seurakuntaa ja toinen toisiamme, koko maailmaa.

Ihmeinen risti, pelastuspaikka! Ihmeinen syli Vapahtajan! Sinne voi aivan heikkona tulla, kuormansa jättää Herralle saa. Näillä Seurakunta laulaa-kirjasta löytyvän kauniin hengellisen laulun sanoilla Aimo avasi puheensa. -Ehkä olet ollut lämpimässä sylissä ja usein tuon sylin tarjoaja on ollut äiti, Aimo jatkoi. Olet saattanut olla myös itse olla rakastava syli jollekin toiselle. Aimosta on nyt tullut pappa ja hän on saanut pitää omaa lapsenlastaan sylissään.

Olet ehkä myös saanut kokea Jumalan rakkauden. Vaikka olisit kolhittu, petetty, torjuttu, syrjitty, on yksi, jonka luo voi tulla sellaisena kuin olet. Suurta on olla juurella ristin, Aimo jatkoi laulun sanoin. Jeesus tietää haavamme, virheemme, hylkäämiset, ja millaista raukkaa hän silti rakastaa.

Tärkeää on se, että Jumala on ainoa Herramme. Rakasta Jumalaa koko sydämestäsi, niin kuin itseäsi, sanoo raamattu. Käsky rakastaa Jumalaa yli kaiken, saattaa kuulostaa mahdottomalta. Jeesus kohtasi rikkaan nuorukaisen ja sanoi hänelle: ”Mene ja myy kaikki mitä sinulla on ja seuraa sitten minua.” Ei sellaista noin vaan kenellekään sanota. Hinta oli kuitenkin liian kallis, Kenellä on mahdollisuus pelastua? Ihmiselle se on mahdotonta, mutta Jumalalle kaikki on mahdollista. Ihmisten rakkaus on katoavaa, Jumala rakastaa kohteesta riippumatta. Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainoan Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi. (PH)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s