Navetassa tapahtuu, osa 7

Navetassa tapahtuu-kokoussarja lähti 17.3. 2021 käyntiin jo seitsemännen kerran. Puhujana on edelleen Joel Jokke Saarinen ja juontajina toimivat Leila ja Pertti Sormunen.

Illan ensimmäisestä musiikkiesityksestä vastasivat Jetro Perho ja Mikael Takamaa, jotka esittivät Jetron tekemän laulun Vapaana kuin taivaan lintu.

Vapauden teemalla aloitti myös Joel puheensa tänään. Hän kertoi sepästä, joka oli tunnettu kahleitten takomisesta. Hän kuitenkin sortui rikoksen tielle. Vankilassa hän tutki kahleitaan, löytyisikö niistä heikko kohta, että hän pääsisi vapauteen. Hän kuitenkin hämmästyi, koska hän löysi kahleista oman nimimerkkinsä. Hän oli kahlehdittu itse tekemiinsä kahleisiin.

Aadam ja Eeva takoivat myös omat kahleensa ja koko ihmiskunta on heidän tekonsa vuoksi kahleissa. Jeesus murskasi paholaisen jokaisen tukikohdan. Sinä olet vapaa hyvään elämään, kunhan otat vastaan vapautesi. Anteeksiantamus on vapauden tunnus ja tae.

Sinulle on annettu anteeksi sen perusteella mitä Kristus teki. Raamattu puhuu anteeksiannosta kauniina valkeana vaatteena, jonka hän valmisti Golgatalla. Sen hän pukee yllesi synnintunnustamisen hetkellä. Sitä pukua ei mikään voi riistää sinulta pois.

Sinä saat antaa itsellesi anteeksi. Voit sanoa, tein niin pahan teon, että se vaivaa minua unissanikin. Jeesus antaa luvan, saat antaa itsellesi anteeksi. Miksi kiduttaisit itseäsi. Olet vapaa hyvään elämään.

Sitten se vaikein asia. Olenko antanut anteeksi kaikille ihmisille? Ihanko seitsemän kertaa pitää antaa anteeksi hänelle, joka minua vastaan on rikkonut, kysyi Pietari Jeesukselta. Jeesus sanoi: ”Seitsemänkymmentä kertaa seitsemän.” Jos et anna anteeksi sinua vastaan rikkoneelle, et ole ottanut vastaan sinua varten tehtyä valkoista pukua. Et ole pukeutunut pelastukseen. Jeesuksen anteeksiannolla ei ole mitään määrää, kun katuvana ja syntisenä olet hänen edessään. Katso Kristusta, joka sanoo: ”Iloiten annan anteeksi:”

Joelin puheen jälkeen kuuntelimme Tiina Martikaista, joka esitti meille Pekka Simojoen laulun Kaksi tavallista kättä.

Joelin toisen puheen aihe oli kysymys Miksi Jeesus, miksei joku toinen? Ei ole muuta, joka pelastaa. Ei ole ketään muuta, joka pystyy sanomaan jotakin ja se tapahtuu. Saat iankaikkisen elämän Golgatalla. Ylösnoussut Herra takaa sen. Jeesus pystyy siihen. Onneksi on Jeesus. Kaikki on maksettu.

Katselimme myös Salla Suonikon tekemän taulun, jonka nimi on Sinun kanssasi. Illan ohjelman päätti Tiina Martikainen laulullaan I’m in love with You. (PH)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s