Vala pitää, veri riittää

Sykkivän Sydämen-seurakunta kokoontui lauantaina 3.10. 2020 tapansa mukaan jumalanpalvelukseen Nummelaan, Kopuun. Ajan hengen mukaisesti moni oli tullut paikalle myös maskit päällä. Vierainamme saimme pitää Joel ja Sanna Saarista, joista Sanna hiukan esitteli miestään ja joista Joel piti meille saarnan.

Puheessaan Joel viittasi Raamatun Heprealaiskirjeen lukuun 6. Sen alku sanoo: Jättäkäämme sen tähden Kristuksen opin alkeet ja edetkäämme täysi-ikäisyyteen… Ja jae 13  kertoo, mikä on Jumalan rakkauden huippu? Se on uskollisuus.

Aabraham sai siunauksen Jumalan lupauksen täyttymisestä. Jumala vannoi lupauksensa takeeksi valan. Hän on luvannut olla uskollinen. Kaikki ei pääty surkeaan tilaan. Jumalan päätökset eivät muutu.

Ristillä Jeesus kuoli pitkänä perjantaina. Mitään ei jätetty ihmisen varaan. Veri on siksi, että voimme olla armahdettuja. Pääsiäisyönä karitsa teurastettiin ja veri siveltiin ovenpieliin. Parempia ihmisiä ja pahempia ihmisiä oli noiden ovien sisäpuolella. Ainoa yhteys syntisen ja Jumalan välillä on veren kautta.

Joel kertoi vielä: ”isäni oli lämmin mies. Meillä oli iltahetki isän kanssa. Silloin hän sanoi: olet rakas. Hän antoi minulle sellaisen lämpimän ”villapaitaJeesuksen.” Jeesus ei väsy. Hänen luokseen saa aina tulla. Vala pitää. Veri riittää. Risti on tänäänkin laitettu sydämiimme. Olet jo pelastettu. Se on varma.

Jumalanpalveluksen päätteeksi vietimme vielä ehtoollista ja tilaisuus päättyi kiitoslauluun. (PH)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s