Rukoile vaarallisesti

Sykkivän Sydämen-seurakunnan jumalanpalveluksessa lauantaina 14.11. 2020 saimme kuulla taas hyvää sanaa. Sitä tarjoili pastorimme Atte Helminen. Hänen puheensa aihe Rukoile vaarallisesti sopi oivallisesti juuri lauantaina kirkossamme päättyneen rukousviikon aiheeksi.

Raamattu on täynnä yllättäviä rukouksia. Ne siirtävät meidät pois hengelliseltä mukavuusalueeltamme.

Daavidin Psalmissa 139 on pitkä rukous. Siellä Daavid sanoo: ”Tutki minut, Jumala. Ohjaa ikiaikojen tielle.” –-Tarvitsemme elämässämme tehokkaita valaisimia, sanoi Atte havainnollistaen asiaansa taskulampulla.  Uskallammeko me rukoilla, että joku salassa ollut asiamme saa tulla päivänvaloon? Mikään ei pysy Jumalalta piilossa.

Toinen rukous voisi olla: Venytä minua Jumala. Tässä Atte otti esiin jumppavälineen ja Juhani demonstroi sen käyttöä. Jos laitetta käyttää väärin, voi sattua. Jos rukoilemme venytä minua-rukouksen, joudumme navigoimaan kipujen vaiheen läpi. Nikodemus tuli Jeesuksen luo etsimään häntä. Hän etsi Jeesuksen luota viisautta ja sai vastaukset.  Missä sinä ja minä tarvitsemme venytystä?

Jesaja sanoi Jumalalle: ”Lähetä minut. ” Jumala lähettää ihmisen luo, jolla on suuria tarpeita. Jumala lähettää meidät paikkaan, jonne emme luontaisesti menisi. Sitten Atte kertoi kuinka hän Toivonlinnan Kristillisellä koululla rukoili Jumalaa: Ole sinä minun työnantajani. -Elämä ei ole aina ollut helppoa, mutta se on ollut mielenkiintoista, sanoi Atte kädessään matkalaukku, joka on kiertänyt maailmaa.

Tutki minut Jumala. Venytä minua. Lähetä minut. Kaikki nämä rukoukset ovat tärkeitä. Jos päätät rukoilla näitä rukouksia, elämäsi muuttuu Jumalan valtakunnan tähden. Rukoile vaarallisesti ja löydä Jumalan antama yltäkylläinen elämä.  (PH)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s