Ylipäällikön käsky

Sykkivän Sydämen-seurakunnassa olimme koronasta huolimatta jumalanpalveluksessamme äitienpäivätunnelmissa. Äidit saivat kuulla laulun videon välityksellä ja heille ojennettiin myös ruusut, tällä kertaa virtuaalisesti. Tilaisuutemme johti Maarit.

Jumalanpalveluksemme puhujana oli tuttuun tapaan kirkkomme johtaja, pastori Aimo Helminen. Hän piti meille ensin raamattutunnin. Pohdimme aihetta Aabrahamin siemen ja olikin hienoa lukea raamatusta jae, joka kertoo meille, että olemme Jumalan oma kansa. (1Piet.2:9) Opimme myös, että niin kuin israelilaiset, meille on annettu sama tehtävä: olla osa Jumalan esille tuomisessa ja evankeliumin välittämisessä. Opimme myös, että armo on varattu kaikille. Israelilaiset tekivät syntiä. Samoin teemme me. Virheidenkin jälkeen Jumala on kuitenkin uskollinen.

Aimon saarna oli osin saanut innoituksensa Mannerheimin päiväkäskystä. Tuolloin Suomi oli sodassa. Annettiin raskaita uhreja. Äidit menettivät poikiaan. He myös kantoivat vastuuta kotirintamalla. Sodan jälkeen Mannerheim sitten kiitteli äitejä.

Äidit tunnetaan kestävästä rakkaudestaan. Äidit ovat kuitenkin vain ihmisiä. Jumalan rakkaus on kestävämpää ja pysyvämpää.

Meidän ylipäällikkömme, läpi taivaiden kulkenut, ihmiseksi tullut Vapahtaja, tuli tänne keskellemme ja johti taistelua edestä. Jumala on varjellut tätä kansaa ja saamme olla kiitollisia äideillemme, isoisille ja isoäideillemme siitä työstä, jonka he ovat tehneet.

Miten Jeesus sitten kohteli omaa äitiään? Maria oli nuori ja kihlattu Joosefille. Sitten enkeli ilmoitti uutisen raskaudesta ja millainen lapsesta tulisi. Enkeli ilmoitti Marialle myös: ”Kerran miekka on käyvä hänen, siis Jeesuksen, sydämen läpi. Marialle menetys olisi raskas, mutta hän ymmärsi, että Jeesuksen tulisi kuolla, että me saisimme iankaikkisen elämän.

Jeesus, läpi taivaiden kulkenut, valitsi tulla ihmiseksi ja kuolla ristillä runneltuna, meidän syntiemme tähden. Jeesus ei halunnut olla väärällä tavalla sukurakas. Inhimillinen side ei saanut tulla Isän tahdon tielle.

Oliko Jeesus sitten syrjivä naisia kohtaan?  Opetuslapset estivät äitejä tuomasta lapsiaan Jeesuksen luo, mutta Jeesus sanoi: ”Sallikaa lasten tulla minun tyköni.” Ja Jeesus siunasi heidän lapsiaan. Meilläkin pitäisi olla vähän enemmän kärsivällisyyttä kirkoissamme olevia lapsia kohtaan.

Jeesus kohtasi myös kanaanilaisen naisen, joka pyysi: ”Jeesus auta lastani.” Jeesus ei sanonut mitään ensin. Jeesus kuitenkin näki ja kuuli naista, mutta halusi koetella tämän uskoa.

Kerran taivaassa ovat Jeesuksen äiti, opetuslapset ja pelastettujen joukko. Vapahtajan, ylipäällikön käsky tänään on: rakastakaamme toinen toistamme ja Jumalaa yli kaiken.

Mannerheimin vapauden risti myönnetään äideille, jotka kasvattavat lapsiaan. Kiitos äidit siitä.

Aimo kertoi vielä omasta elämästään: ”Tänään tulee kuluneeksi 40 vuotta siitä, kun menin vaimoni kanssa kihloihin. Äitini, joka tänäänkin on zoomissa kanssamme, otti silloin meistä kihlajaiskuvan. Myös tyttäreni viettää tänään ensimmäistä äitienpäiväänsä äitinä. Lähelläni on siis kolme tärkeää äitiä. Iloitaan heistä. Muistetaan myös heitä, jotka ovat tukena sukumme ja seurakuntiemme lapsille. Voimme olla rakastavia ja huolehtivia lähimmäisiä. Ylipäällikön käsky oli, että rakastaisimme toinen toisiamme ja lähimmäisiämme.

Kaikkien Jumalan lasten tehtävä, on julistaa evankeliumia. Tähän Jumala meitä kutsuu. (PH)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s