Navetassa tapahtuu, osa 4

Sykkivän Sydämen-seurakunnan navetassa tapahtui jälleen keskiviikkona 24.2. 2021, kun pidimme kokoussarjamme neljännen illan. Tuttuun tapaan juontajina toimivat Leila ja Pertti Sormunen.

Tilaisuuden alussa kuulimme ensiksi musiikkia. Pirjo Helminen esitti itse säveltämänsä ja sanoittamansa laulun Mon Dieu! Laulun on sovittanut Boris Källman, joka myös säesti Pirjoa.

Laulun jälkeen pastori Joel Saarinen vei meidät illan puheessaan raamattuun, toiseen Mooseksen kirjaan, lukuun 12. Siellä kerrotaan kuinka Jumala kulki halki Egyptin maan ja surmasi kaikki esikoiset. Israelilaisia hän käski sivelemään oven pielet, niin, että vitsaukset eivät osuisi heihin. Teurastetun karitsan veri kuvasi Kristusta.

Ei ole muuta turvaa kuin Jeesus, Kristus. Kuuliaisuus ei tuo voittoa. Katumuksemme, itkumme, voivottelumme, kristityn toimintamme ei puhu puolestamme, vaan risti puhuu. Jumalan lapseksi tuleminen on vain vastaan ottamisen matkan päässä.

kaksikymmentä vuotta sitten päätin tehdä mansikkakakun poikani häihin. Ostin kaikenlaisia kakkutarvikkeita, mutta mansikka ei vain tullut esiin. Kaapista löytyi lopulta rakuunaviinietikka ja se pantiin kakkuun.

Minä syntinen saan Jeesuksesta maun. Epäonnistunut ihminen on tervetullut Jeesuksen luo. Synnin valta on ristillä nujerrettu. Sano, tässä olen. Kukaan ei voi viedä Jeesusta pois.

Tilaisuuden lopuksi Pirjo Helminen lauloi vielä laulun Pyydän Sua saattamaan, Boriksen säestyksellä. Sen jälkeen kuulijoilla oli jälleen mahdollisuus jäädä keskustelemaan ryhmissä illan annista zoomiin. (PH)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s