Navetassa tapahtuu, osa 5

Sykkivän sydämen-seurakunnassa pidettiin 3.3. 2021 jälleen Navetassa tapahtuu-tilaisuus, joka oli jo viides yhdeksän tilaisuuden sarjasta. Tuttuun tapaan juontajina toimivat Leila ja Pertti Sormunen ja puhujana oli Joel Saarinen. Illan musiikista vastasi Toivonlinnan kristillinen yhteiskoulu, jossa juontajaparimmekin oli opiskellut.

Ennen puhetta Toivonlinnan yhteiskoulun kuoro lauloi laulun valosta. Sen jälkeen kuulimme Liisa Nykästä, joka todistuksessaan kertoi omasta elämästään. Hän oli kokenut elämänsä olevan tyhjää ja tutustuttuaan Toivonlinnan nuoriin, hän oli kokenut, että heillä oli jotakin, mitä hänellä ei ole. Ja hänkin halusi antaa elämänsä Jeesukselle. Sitten hänet kastettiin ja tänään Liisa kokee, että enää ei tarvitse olla eksyksissä ja elämällä on tarkoitus.

Illan puheessaan Joel Saarinen vei meidät siihen tekoon, jonka Eeva ja Adam tekivät. He hylkäsivät Jumalan kuninkuuden. Sen kautta me kaikki tulimme syntisiksi. Jumala on kuitenkin rakkaus eikä voinut sietää ajatusta, että hän menettäisi hänelle rakkaat ihmiset.  Siksi teurastettiin karitsa, johon Jumala puki ensimmäisen ihmisparin.

Kun Jeesus ristillä huusi, Jumalani, Jumalani, miksi minut hylkäsit, hän ei tiennyt, että palaisi. Se, mitä Hän on valmistanut, on täydellinen elämä. Yksin hän on meidän vanhurskautemme.

Salla Suonikon esittämän runon, En voi käsittää, jälkeen, Joel pohti kysymystä Kuka kelpaa taivaaseen? Luukkaan evankeliumissa kerrotaan kahdesta miehestä. Toinen, fariseus, meni temppeliin rukoilemaan ja sanoi Jumalalle: ”Kiitän sinua siitä, että en ole sellainen, kuin nuo toiset.” Toinen, publikaani, ei voinut edes katsoa ylös rukoillessaan. Hän sanoi: ”Minä olen syntinen.” Ja hän lähti kotiinsa vanhurskaana.

Autuaita ovat hengellisesti köyhät, sanoo raamattu. Ristin sovitus on kaikkia varten. Jeesus täytti lain. Ilman Jeesuksen lain täyttämistä, meillä ei ole mahdollisuuksia. Vain uskon vanhurskaus kestää. Kuka kelpaa Jeesukselle? Kaikki, jotka ottavat hänet vastaan.

Tilaisuuden lopuksi Toivonlinnan kuoro lauloi vielä yhden laulun. (PH)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s