Hetki enkelien siipien alla

Oli kuin taivas olisi laskeutunut Kopusaliimme ja enkelit olisivat ihastuttaneet meitä laulullaan, kun ystävykset Irene Ahonen ja Mirja Karvinen olivat vierainamme sulostuttaen koko olemuksellaan meitä laulaen ja runoja lausuen.

Ennen heidän konserttiaan, pohdimme kuitenkin Sakari Vehkavuoren johdolla perheen merkitystä Raamatun valossa ja nyky-yhteiskunnassa. Mietimme ensimmäistä ihmisperhettä ja mikä siinä mahtoi mennä pieleen. Jumala antoi ihmiselle valinnanvapauden ja Adam ja Eeva valitsivat vastoin Jumalan antamaa kieltoa tuhoisin seurauksin, joista edelleen saamme kärsiä. Pohdimme myös Jeesuksen perhettä ihmetellen Marian taitoa opastaa hänet Jumalan tuntemiseen ja kuuliaisuuteen.

Sitten mietimme toki omia perheitämme ja miten äärettömän tärkeä perhe on tänä aikana kristillisten arvojen välittäjänä. Käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että perheen kohdatessa erilaisia tilanteita, he yhdessä rukoillen turvaavat Jumalaan odottaen Häneltä apua. Näin lapsetkin oppivat oman elämänsä haasteissa toimimaan samoin. 

Yhteenvetona tutkistelusta Sakari kertoi tehdystä väitöskirjatutkimuksesta, jonka mukaan kristilliset arvot siirtyvät parhaiten seuraavalle sukupolvelle, jos vanhemmat elävät uskoaan todeksi, mutta antavat kuitenkin lapsilleen tilaa omaan kasvuunsa ja hengellisen minuutensa löytämiseen.

Musiikillisen jumalanpalveluksemme alussa Mirja luki seuraavan ajatuksen:

Tämä rukous todella toteutui ja se kuului monista aamenista yleisön joukosta! Laulut puhuttelivat sanomallaan ja koskettivat sydämiämme. Saatoimme yhtyä niiden ylistykseen ja niiden sisältämiin rukouksiin mm. Herra, jos vielä saat vanhasta uutta, tässä on kaikki: tee, mitä teet. Saimme olla hetken enkelin siipien alla taivaallisen Isämme hoidossa. Voit kuulla heitä youtubesta samannimisellä otsakkeella.

Puheessaan Irene Ahonen palautti mieleemme, miten rikas Antaja Jumala on aloittaen Joh. 3:16 tekstillä: Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että Hän antoi ainoan Poikansa, ettei yksikään, joka Häneen uskoo, hukkuisi, vaan saisi iankaikkisen elämän. Voiko kukaan antaa tai luvata mitään enempää kuin iankaikkisen elämän?

Jeesus on luvannut antaa syntimme anteeksi: Mutta tietääksenne, että Ihmisen Pojalla on valta antaa syntejä anteeksi, niin, – Hän sanoi halvatulle – nouse, ota vuoteesi ja käy (Mark. 2:10). Tästä Irene kertoi omakohtaisen kokemuksen, kun hänelle nuorena tyttönä oli julistettu synnit anteeksi annetuiksi Jeesuksen veren voimasta. Askel ja mieli olivat ollut niin kevyet! Sen saa kokea uudelleen joka aamu. Painoja ja kuormia ei tarvitse kantaa! Herra antoi hänen suuhunsa uuden virren, ylistyslaulun Jumalalle. Lapsuuden perhe oli paheksunut hänen ratkaisuaan lähteä uskon tielle ja arvellut, että se hiipuu, kun kaikki uudet laulut on laulettu. Lauluja on tullut ja mennyt, mutta yhä edelleen soi uusi laulu kiitosta Herralle!

Jumala lupaa varjeluksen teillemme: Hän antaa enkeleilleen käskyn varjella sinut kaikilla teilläsi, ettet jalkaasi kiveen loukkaisi (Ps. 91:11). Olet Jumalan huolenpidon ja varjeluksen kohde. Hän karkottaa pelkosi. Sen Irene oli saanut kokea, kun hän oli lähdössä perheensä kanssa Boliviaan lähetystyöhön ja häntä oli peloteltu maailman myrkyllisimmillä skorpioneilla ja käärmeillä. Pelko oli vallannut Irenen sydämen. Hän ei halunnut tartuttaa pelkoaan perheensä jäseniin ja niin hän kääntyi Jumalan puoleen pyytäen: ”Herra, olen valmis lähtemään, mutta poista tämä pelko skorpioneista ja käärmeistä!” Irenen pelko katosi ja hän sai vielä vahvistuksen profetian sanan kautta: ”Hän on turvasi. Yksikään skorpioni tai käärme ei satuta sinua”. Todellakaan, noiden vuosien aikana Irene ei nähnyt yhtäkään skorpionia tai käärmettä!

Jumala lupaa voiman väsyneelle ja levon uupuneelle: Ne, jotka Herraa odottavat, saavat uuden voiman… (Jes. 40:31). Tulkaa Minun tyköni, kaikki työn ja kuormien uuvuttamat, Minä annan teille levon ( Matt. 11:28). Herra antaa myös ymmärryksen kaikkeen, Hän antaa toivon, jokapäiväisen leivän, ruuan, juoman ja vaatteet (Matt. 6:25-34). Hän antaa meille Henkensä sinetiksi ja vakuudeksi iankaikkisesta elämästä (Ef. 1:13).

Puheensa päätteeksi Irene luki vielä Raamatun lupauksia täynnä olevan Isän rakkauskirjeen. Voit kuunnella netistä yhden version esim. tästä alapuolelta. (PP)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s