Navetassa tapahtuu, osa 2

Keskiviikkona 10.2. Sykkivän sydämen-seurakunnassa tapahtui jälleen. Alkamassa oli toinen evankeliumi-ilta. Leila ja Pertti toimivat jälleen juontajina ja puhujana oli Joel Saarinen.

Ennen puhetta kuulimme Jetro Perhon ja Mikael Takamaan lauluesityksen nimeltään Ylistän Sua.

Puheensa alussa Joel, tutummin Jokke, vei meidät saksalaisen Eichmannin natsiaikaan kytkeytyvään elämään. Meissä kaikissa asuu Eichmann, langennut ihmisluonto. Synti asuu meissä kaikissa. Olemme roskasakkia, mutta timantteja Jeesukselle.

Millaisen kaupan Jeesus sitten teki. Pietarin kirje, luku 1 ja jakeet 18 ja 19 sanovat: Tahtonsa mukaan hän synnytti meidät totuuden sanalla, että me olisimme hänen luomistekojensa ensi hedelmä. Tietäkää rakkaat veljeni, että jokaisen ihmisen tulee olla nopea kuulemaan, mutta hidas puhumaan ja hidas vihaan:

Ehkä sinä olet taakoitettu, firmasi on konkurssissa, avioliitto karilla, rahat loppu ja vielä koronakin. Jeesus kutsui kaikki synnit tykönsä. Jeesus on elämä ja pelastus.

Eräs lääkäri sai Herralta kehotuksen kiertää vankiloita. Tehtävän suoritettuaan lääkäri kysyi vartijalta: ”Onko kaikki vangit nyt tavoitettu? Vanginvartija sanoi:” On, paitsi yksi. Se toivoton tapaus. Lääkäri tapasi hänet ja kertoi jakavansa vangeille raamattuja. Vanki sanoi, ettei osaa lukea. Lääkäri avasi kirjan, jossa oli musta sivu. Vanki kuvasi itseään: ”Minä olen paha mies.” Lääkäri avasi punaisen sivun ja sanoi: Jeesus antoi ristillä verensä ja pesi syntimme. -Tätä osaan lukea, vanki sanoi ja hän osasi tulla uskoon.

Puheen jälkeen kuulimme Mikael Takamaan todistuksen ja laulun. Mikael kertoi lähetystyönäystään ja Oikos-talon syntymisestä. Jumala on siunannut noita tuon talon nuoria. Jumala tekee myös ihmeitä yksityisten ihmisten elämässä ja nuorilla on halu jatkaa tätä työtä.

Todistuksensa päätteeksi Mikael lauloi vielä englanniksi laulun haasteista.

Kuulimme myös Salla Suonikon esittämän runon Tyhjä.

Toisessa osiossa Joel jatkoi aiheella Kuka kelpaa Jeesukselle? Hän kertoi Miehestä, josta tuli lapsena rampa. Miehen nimi oli Mefiboset. Kahteenkymmeneen vuoteen Mefibosetista ei kuulunut mitään. Hän oli ihmisten hylkäämä.

Sitten tuli kuningas Daavidin illallisten aika. Hän halusi osoittaa Mefibosetille ystävällisyyttä, vaikka tämä löyhkäsi. Kuningas asetti Mefibosetin kuninkaan pöytään.

Oletko sinäkin epäonnistunut elämässäsi, silmätikku, joka et kelpaa kenellekään. Jeesukselle kelpaat. Hän kuoli kaikkien ihmisten puolesta. Meidät on kutsuttu kuninkaan pöytään. Tunnusta vain, tässä olen ja olet kuninkaan pöydässä. (PH)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s