Navetassa tapahtuu, osa 6

Navatassa tapahtui taas 10.3. Evankeliointisarjamme on edennyt jo kuudenteen osaan. Kuinka voitan kiusaukset ja miten elän, olivat päivän kysymykset. Niistä meille puhui Joel Saarinen ja juontajina häärivät edelleen Leila ja Pertti Sormunen.

Musiikkiesityksistä vastasi Maria Källman, joka pianolla itseänsä säestäen, esitti meille ensin oman kappaleensa, Sinut valitsen.

Illan ensimmäisessä puheessaan Joel vei meidät miettimään millainen on kilpikonna? Luonnontieteentunnilla oli kuultu vastaus: Kilpi on päällä ja konna on sen sisällä.

Meilläkin saattaa olla kilpi. Kiillotamme kilpeämme, näyttelemme, että kaikki on hyvin. Mutta, jos sen sisällä on konna, kilpi on petosta, valhe ja eksytys.

Johanneksen evankeliumi kertoo Nikodemoksesta. Hän yritti elää oikein. Jeesus näki kuitenkin asian ytimen ja sanoi: ”Totisesti, totisesti, joka ei synny uudesti ylhäältä, se ei voi nähdä Jumalan valtakuntaa. ” Jumalan lapseksi tulo ei tapahdu kasteessa, vaan Golgatalla. Golgatan ihme tekee uusia ihmisiä. -Sen sain kokea myös itse ja se on valtavaa yhä, sanoi Joel. Jeesus haluaa sisällesi. Jeesuksessa olet täydellisesti pelastettu.

Puheiden välissä Oikos-talon nuori Timo Pajunen kertoi omasta uskoontulostaan.

Toisessa puheessaan Joel totesi, että meillä on suuri kiusaus omavoimaisuuteen. Jeesus ei kuitenkaan anna kunniaansa ihmiselle. Pysykää minussa, niin minä pysyn teissä, sanoo Jeesus. Voit sanoa: Elä Jeesus minun kauttani. Hoida suhdetta Jeesukseen.

Myös Salla Suonikon tekemä draama kosketti. Se oli nimeltään The Bridge, Silta.

Tilaisuus päättyi Maria Källmanin lauluun Jeesus on kanssani. (PH)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s