Uskommeko Pyhän Hengen työhön meissä?

IMG_2514

Sykkivän Sydämen-seurakunnassa saimme taas tänään kokea Jumalan armollisuutta todistusten kautta. Iloitsimme myös Pertti-veljestä, jolle nyt eläkkeellä, uudessa elämäntilanteessa muutamat seurakuntalaiset rukoilivat siunausta.

IMG_2521

Vieraanamme saimme pitää nuorta ja innokasta veljeä, Topias Pellistä. Hänen johdollaan pohdimme ensiksi raamattutuntimme aihetta Leijonien luolasta enkelin siipien suojaan. Kuningas Daarejaves kutsui profeetta Danielin osaksi valtion johtoa. Tälle muut valvojat ja satraapit olivat kateellisia ja he halusivat Danielin pois tehtävästään ja pois päiviltä.  Kuningas suostui satraapien ja valvojien vaatimuksiin, että ketään Jumalaa ei saa rukoilla 30 päivän aikana. Daniel ei kuitenkaan voinut luopua uskostaan ja rukoili Jumalaa kuten ennenkin. Tämä kuninkaan käskyn uhmaaminen toi hänelle tuomion ja hän joutui leijonien luolaan. Jumala lähetti enkeleitä sulkemaan leijonien kidat ja Daniel pelastui. Tuo ihme puhutteli myös kuningasta.

Mekin kohtaamme taisteluita ja kateutta. Kristittyinä tiedämme, että Jumala hallitsee ja tulee kerran lopulta vapauttamaan kaikki lapsensa synnin ja kuoleman vallasta. Tuo vapautus on tarjolla kaikille.

IMG_2523

Saarnassaan Topias paneutui kysymykseen Uskommeko Jumalan kaikkivaltiuteen ja Pyhän Hengen työhön meissä?

Vanhassa testamentissa puhutaan temppelistä. Usein ajattelemme pyhäkköä, joka on taivaassa tai ihmisten tekemä rakennus, kirkko. 1.Kor.3:16 sanoo: Ettekö tiedä, että te olette Jumalan temppeli ja että Jumalan henki asuu teissä. Olemme taipuvaisia ajattelemaan, että Pyhä Henki annetaan tiettyyn tilanteeseen, tai se on tarkoitettu vain niille, joilla on vahva usko. Tai, että se ilmenee vain ajan lopussa. Pyhä Henki on tarkoitettu kaikille uskoville, joka tilanteeseen. Kristuksen omilla on hänen Pyhä Henkensä. ”Hän on enemmän kuin kanssanne, Hän on sisäisesti teissä,” sanoi Topias.

Raamattu jakaa ihmiset kahteen ryhmään. Maailma ei tunne Pyhää Henkeä, mutta hänen omansa tuntevat. Isä lahjoittaa pelastuksen Jeesuksessa Kristuksessa. Pyhä Henki auttaa ymmärtämään tuon lahjan merkityksen.

”Minun himojeni, oman elämäni paikka, on ristillä. Tänään väitellään siitä, kuinka paljon tulisi antaa Jumalan hoitaa elämäämme ja kuinka paljon tulisi tehdä itse. On kaksi tapaa: Kristitty saa elää miten huvittaa tai kristityn pitää pinnistellä ja ponnistella vaelluksessaan. Kummassakaan mallissa Jumala ei saa vaikuttaa. Jumala antaa lihasydämen kivisydämen tilalle. Pyhän Hengen merkitys ei ole vähentynyt.

Vanhassa laulussa sanotaan: All to Jeesus, I surrender… I surrender all.. Tämä tarkoittaa: annan, luovutan kaikkeni Herralle. Mikä voisi olla parempaa. (PH)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s