Takaisin yhteyteen

IMG_2487

Sykkivän Sydämen-seurakunnassa vietettiin lauantaina 1.2. 2020 ehtoollista. Ahkerat kädet olivat laittaneet saliamme myös hiukan uuteen uskoon. Paikalle tuodut pöydät oli aseteltu ristin muotoon. Näin haluttiin havainnollistaa Kristuksen ristin työn merkitystä jokaisen elämälle. Lisäksi pöydillä oli hedelmiä, joita sai ottaa ja syödä. Kun tähän lisätään vielä puhuttelevat todistukset ja muu hyvä ohjelma, oli jumalanpalveluksemme siis oikein siunaava. Kopussa pidetyn tilaisuuden johti Auli.

IMG_2483

Raamattutunnilla pohdimme pastori Atte Helmisen johdolla aihetta ylpeydestä nöyryyteen. Ylpeys oli myös raamatussa Danielin kirjasta löytyvän kuninkaan, Nebukadnessarin synti. Tämä oli myös yksi keskeisimmistä synneistä, joka johti siihen, että hänet karkotettiin Babyloniasta. Hän oli piittaamaton hädänalaisia kohtaan. Jumala puuttui kuitenkin kuninkaan elämään ja lopulta nöyrästi hän tunnusti Jumalan Herrana.

Me saatamme helliä samaa syntiä. Siksi on hyvä aika ajoin tarkistaa kurssi ja katsoa, missä menemme. Jumala muuttaa ihmisten elämää vielä tänäkin päivänä.  Vaikka olisimme kuinka syntisiä tahansa, Jumalalla on armoa ja voimaa muuttaa kapinallisia syntisiä taivaan Jumalan lapsiksi.

IMG_2494

Tänään vietimme ehtoollista. Sitä ennen pastorimme Atte sanoi puheessaan: Pelastuksemme perustus on Jeesus Kristus. Muuta perustusta ei ole. Kristus on tie pelastukseen. Jeesus on myös syy, miksi olemme olemassa seurakuntana.

Jumala näkee ihmisen sydämeen. Seurakunnassa uskomme voi olla tyhjä kuori ja Jumalan rakkaus itsestäänselvyys. Ristinkuolemassa on kristityn ydin. Kaste kuvaa identiteettiämme Kristuksessa, kun vanha  kuolee. Ehtoollinen on eräänlainen kastetun muistohetki.

Eksytysten keskellä Jumala kutsuu meitä armoonsa, yhteyteensä, ystävyyteensä takaisin.

-Tiedän, että en ole synnitön, sanoi Atte. – En riitä arjessa, parisuhteessa, Jumalasuhteessa. Meidän on tajuttava syntisyytemme tila. Jeesus riittää.

Kun Jeesus pesi opetuslasten jalat, rabeista se oli ennenkuulumatonta. – Jos minä en pese, ei teillä ole sijaa minun luonani, sanoi Jeesus. Tuolloin koettiin elämää muuttava voima ja rakkauden kosketus.

IMG_2501

Puheen jälkeen olikin sitten hyvä kokoontua sivusaleihin ensin jalkain pesulle ja sitten isoon saliin ehtoollispöytään. Jokainen haki tällä kertaa itse ehtoollisen ja jokaiselle luettiin heidän syntinsä anteeksi. Hieno hetki. (PH)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s