Jeesus – Hänessä on kaikki

IMG_2428 (2)

IMG_2435

Jumalanpalveluksemme oli tänään Aulin johdolla yhteisöllinen ja interaktiivinen. Mikrofoni kiersi ahkeraan salissa rukousten, Raamatun tekstien lukemisen ajan sekä menneitä muistellessa.

Raamatun tutkistelu toi meidät ihan nykyaikaan, vaikka esikuvinamme johtajista olivatkin Esra ja Nehemia yli 2400 vuoden takaisesta Jerusalemista. Alussa Auli esitti itsetutkistelukysymyksen, onko Jumala muuttanut tai miten Raamattu on muuttanut sinua? Siihen ehkä läheinen ihminen pystyy parhaiten vastaamaan. Entä, kuka on johtaja? Millainen on hyvä/huono johtaja? Vastauksina tuli mm.: Jokainen on omilla valinnoillaan oman elämänsä johtaja. Hyvä johtaja on nöyrä ja jämäkkä. Hänellä on suunta ja päämäärä. Huono johtaja on harhaanjohtaja. Jeesus antoi hyvän esikuvan palvelevasta, nöyrästä johtajasta esim. pestessään opetuslastensa jalat, mikä oli palvelijan tehtävä.

Esra ja Nehemia olivat hyviä esikuvia johtajuudesta, sillä he eivät etsineet omaa kunniaansa vaan Jumalan kunniaa ja kansan parasta. Tämä sama mielenlaatu oli myös Jeesuksella. Miten on minun/sinun laitasi, kysyi Auli, kenen kunniaa minä etsin?

Tulimme muistutetuiksi myös siitä, ettei mikään asia ole liian vähäpätöinen Jumalalle vietäväksi, Hänelle, joka tietää päämme hiuksetkin eikä mikään asia myöskään liian suuri Hänelle, joka hallitsee koko maailmankaikkeutta.

Voimme jokainen myös vaikuttaa johtajiemme hyvinvointiin rohkaisemalla, tukemalla ja rukoilemalla heidän puolestaan. Nehemia itse itki, paastosi ja rukoili kansansa puolesta. Niin teki myös Vapahtajamme. Olkaamme heidän seuraajiaan!

Raamattutunnin jälkeen Auli ja Emilia lukivat seurakuntalaisten kirjoittamiin sydänlappusiin ajatuksensa yhdellä sanalla liittyen vuoteen 2019 ja 2020. Pääosin niissä oli kiitollisuus menneestä ja siunaus/johdatus/armo toiveena tulevaa vuotta ajatellen. Monella oli ollut myös surua, sairautta tai työhaasteita, joiden tilalle toivottiin tulevalta vuodelta iloa, rauhaa, toivoa, terveyttä tai lepoa. Kaikki nämä kiteytyi yhteen lappuseen: Jeesus – Hänessä on kaikki!

Muistelimme Aulin johdolla myös seurakuntamme 19-vuotista taivalta. Aluksi hän kysyi, miksi olet täällä tänään? Tässä muutama vastaus: ”Kaipaan seurakuntayhteyttä.” ”Sapatti tuntuisi tyhjältä ilman yhteistä jumalanpalvelusta.” ”Raamattu kehoittaa: älkää jättäkö omaa seurakuntakokoustanne.” Entä, mikä täällä on parasta? Rakkaus, avoin ja keskusteleva ilmapiiri, rakastavat ihmiset.

Jäsensihteerinä Aulilla oli tietoa jäsenmääristä vuosien varrelta. Aloitimme Vihdin Pirtillä Hannu Huhtalan johdolla, jolloin Sykkivään Sydämeen liittyi 37 jäsentä. Nyt jäsenmäärä on 74. Lapsemme ovat varttuneet aikuisiksi ja opiskelut oat vieneet heidät toisille paikkakunnille. Kokoontumistilamme ovat olleet hyvin vaihtelevat, kunnes saimme nykyiset tilamme, jotka otimme käyttöön toissa syksynä. Huoltajiakin on ollut, nykyiset mukaan lukien kahdeksan eri vanhinta/pastoria. Paljosta saamme olla kiitollisia, mutta haastetta riittää toiminnan kehittämiseksi tarpeita vastaavaksi. Vielä on myös saatava rakennustyön viimeistelyt loppuun suoritettua. Jumala meitä kaikessa ohjatkoon ja auttakoon!

IMG_2432

Niiles esitti meille hyvin tilanteeseen sopivan laulun, jonka kertosäe kuului näin:

Jumala on Isä koko maailman
Syliinsä Hän kaikki kokoaa.
Isä tuntee eilisen ja tulevan
Luotujaan Hän aina rakastaa.

Näillä ajatuksilla on hyvä aloittaa Uusi Armon Vuosi 2020 turvallisin mielin Isän kädestä kiinni pitäen. (PP)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s