Kun sinua ei enää ole

Syksyn lehti

Sapatti-aamu valkeni harmaana ja maanpinta oli pienen pakkasen johdosta kuuranpeitossa kun kirkkokansa saapui yhteen kiittämään ja ylistämään Jumalaansa kuluneen viikon varjeluksesta ja avusta.

Laulutuokiossa lauloimme Täällä pohjan tähden alla… ja  Silloin kun en yksin jaksa rukoilla…

Boriksen soittaessa hiljaa urkumusiikkia, kertoi Jaakko seurakuntaa kohdanneesta suruviestistä. Hiljennyimme kunnioittamaan Paavo Veikko Helmisen muistoa.

Jumalanpalveluksemme alkoi Anitan johtamana yhteislaululla: Varmana laulaa Herrasta saan..

Raamatun tekstinä kuulimme Psalmista 103 jakeita Anitan ja Minnan lukemana. Alkurukouksessa rukoilimme yhteen ääneen Isä meidän-rukouksen.

Laulun, Minä kiitän sinua Herra jälkeen kuulimme Boriksen todistuksen Toivonlinnan sählyturnauksesta ja kuinka hänen navikointilaite ohjasi hänet väärään hautajaistilaan jossa hänen oli tarkoitus säestää lauluja. Laulujen numerot olivat kuitenkin toiset joista oli sovittu ja niinpä hän lähti etsimään oikeaan paikkaa. Ilmoitustaulu kertoi oikean paikan ja säestäjä olikin paikalla hyvissä ajoin.

Auli totesi että seurakunnassamme on nyt yksi paikka tyhjänä. Toiseksi vanhin jäsenemme on saanut laskea matkasauvansa ja päästä lepoon. Paavon kehotus on edelleenkin voimassa, lukekaa Raamattua, se on ohjekirja taivaantietä kulkiessa. Kukat ja adressin annoimme Soinnulle ottaen osaa suruun.

Kolehtilauluna lauloimme Lähetän teidät työhön….

Esirukoustuokiossa Jorma kysyi, onko Herra ollut viikon aikana hyvä? Saamme epäillä Jumalaa… miksi … Jumala hymyilee ja kun kurkistat nurkan taakse ja katsot mitä sieltä näkyy… voit yllättyä.

Pastoraalisessa rukouksessa kiitimme Raamatusta, Jumalan läsnäolosta Pyhän Henkensä kautta ja siitä että Hän liikkuu sydämeltä sydämelle. Maailman huoletkin ovat Jumalan tiedossa. Jumala anna meille rakkautta ja antamisen iloa. Johda maamme ja maailman päättäviä ihmisiä. Historian ja tulevaisuuden Jumala, tunnustamme että olemme riistäneet luomakuntaasi. Anna anteeksi, auta meitä, lähetä meitä viemään eteenpäin huolenpitoa. Herätä meitä. Ylistys sinulle Jeesus Kristus joka halliset aina.

Musiikki kappaleena kuuntelimme laulua jossa lauluntekijä kertoi;

Keskellä arjen ja huolien, kun voimaasi tarvitsen… Kiitos kun lahjaksi uskon sain… oppia sinua kuuntelemaan… saahan Herra, oi heikoinkin kulkea suojassa enkelin…  armoon ja siunaukseen.. Kiitos kun vielä uutta luot … alusta alkaa saan katsoa armahtajaan..

IMG_2026

Raamattutunnilla keskustelimme aiheesta Meidän anteeksiantava Jumalamme Pirjo Helmisen johdolla.

Neh. 9:1-3 – Millaiseen synnintuntoon kansa joutui? Miksi tunnustettiin isien syntejä?

Kokoonnuttiin yhteen ja luettiin sanaa. Kansana / seurakuntana toteutettiin Jumalan tahto. Katumuksessa oltiin tosissaan kun pukeuduttiin säkkivaatteeseen ja päälle heitettiin tuhkaa.

Yhteisöllisyys, mitä/ miten Suomen kansa reakoi saatuaan voiton jalkapallo-ottelussa?

Syytös-puolustelu, pitäisikö olla rippituoli syntien tunnustamiseen. Anekauppa olisi selvempää!

Meidän olisi helpompi elää jos olisimme avoimia, piilotteleminen käy raskaaksi. Jumala rakastaa minua tällaisena.

Neh 9:4-8 – Jumala tekee liiton kanssasi, kasteen liitto. Mihin minä Jumalaa tarvitsen? Jumala kuljettaa ja kasvattaa.

Rukouksen alkulauseet keskittyvät Jumalaan: 1. Luojana 2.Ylläpitäjänä 3. Lupauksien pitäjänä.

Pelastaako syntien tunnustaminen? Raamattu sanoo: joka rikkomuksensa tunnustaa ja hylkää… voi aloittaa uuden elämän. Minä tarvitsen Jeesusta.

Oppi Jumalasta Luojana. Miksi on tärkeää tajuta että Jumala on Luoja?  Kaikki riippuu Jumalasta. Voiko uskossa olla jos ei hyväksy Jumalaa Luojana?

Olemme jumalan tekoa, Jumala on kaiken ylläpitäjä. Rakkaudessaan Hän ennallistaa meille uuden muodon ja elämän.

Raamattutunnin lopuksi kuulimme Raamatun lauseen,

Jes 51:6 6 – Kohottakaa katseenne taivasta kohden, katselkaa alhaalla leviävää maata! Taivas hajoaa kuin savu ja maa ratkeaa kuin kulunut vaate, sen asukkaat kuolevat kuin kärpäset. Mutta minun pelastukseni pysyy iäti eikä minun vanhurskauteni murene.

Kun Jeesus on oman mulla… laulun jälkeen kuulimme Jorma Kataisen saarnan aiheesta KUN SINUA EI ENÄÄ OLE

IMG_2034 (2)

Pidä saarna aiheesta jonka Jumala sinulle antaa. Rukouksen ja tapahtumien johdosta aihe alkoi puhutella. Ensimmäinen ikä: syntymä, kasvu, koulu. Toinen ikä: ammatti, parisuhde, lapset, ja työura.  Kolmas ikä: eläkkeelle ja kuolen.

Ps. 90: 10 – Jumala on asettanut elämän määrän..

Hautaumaalla kävellessä miettii, jokaisella hautakivellä on oma tarina. Hän meni pois. (Suomessa kuolee keskimäärin 137 ihmistä päivittäin).

On maa, johon kaikki polut katoaa. On rauhan maa, Saima Harmaja.

Saar. 9:10 – Tee voimiesi mukaan se mikä tehtävissä on, sillä tuonelassa, jonne olet matkalla, ei ole tekoja, ei ajatuksia, ei tietoa, ei viisautta.

IMG_2032

Arkun hautaan laskeminen, muistotilaisuus, valokuva pöydällä, kattaus, hoitotestamentti, viimeinen toivomus, jälkipolville muisto. Evankelioiva.. elämä, toivomme sisältö. Jumala alkaa toimia lähtömme jälkeen. Rukous saa aikaan pelastuksen. Siemen kuolee, kasvun antaa Jumala.

Austraalialaisen hautausmaan kuvissa näkyi valokuvia ja haudoilla oli muovikukat. Tapaamme jälleen.. Yhdessä ikuisesti..

Hubert 1v meidän pieni ihmisemme ja lelut koristivat hautakumpua.

Joh.11:11 – Tämän sanottuaan Jeesus jatkoi: ”Ystävämme Lasarus nukkuu, mutta minä menen herättämään hänet.”

1Tess 4:16 – Itse Herra laskeutuu taivaasta ylienkelin käskyhuudon kuuluessa ja Jumalan pasuunan kaikuessa, ja ensin nousevat ylös ne, jotka ovat kuolleet Kristukseen uskovina.

Jeesus nousi kuolleista, Isä Jumala herätti Jeesuksen kuolleista.

Pääsemme kotiin Jeesuksen luo.

Jer 29:11, 13-14 – Minulla on omat suunnitelmani teitä varten, sanoo Herra. Minun ajatukseni ovat rauhan eivätkä tuhon ajatuksia: minä annan teille tulevaisuuden ja toivon.

Te etsitte minua, ja te löydätte minut! Koko sydämestänne te minua etsitte ja minä annan teidän löytää itseni, sanoo Herra. Minä käännän teidän kohtalonne ja kokoan teidät kaikkien kansojen seasta, kaikkialta, minne olen teidät karkottanut. Minä tuon teidät takaisin siihen paikkaan, mistä minä vein teidät pakkosiirtolaisuuteen.

Jorma, nuorena parturi-kampaajana, meni kirkkoon kuuntelemaan
urkumusiikkia. Poistuttuaan takaisin kadun vilinään hän tunsi, että
jotakin puuttui elämästä. Myöhemmin hän suoritti Kirjeellisen
raamattuopiston kurssin. Jo ensimmäisen vihkon otsikko pysäytti:
Jumala rakastaa myös sinua. Jeesus löytyi elämään ja myös uusi
elämäntehtävä. Elämämme on Jumalan kädessä. Mitäpä tämä
lyhyt elämämme on ikuisen elämän rinnalla, joka ei pääty koskaan!
Anna sydämesi Jeesukselle – tänään.

Joh 11: 25 – Jeesus sanoi: ”Minä olen ylösnousemus ja elämä. Joka uskoo minuun, saa elää, vaikka kuoleekin.

Job sanoo Luoja seisoo viimeisenä multien päällä.

”Iloitkaa siitä, että teidän nimenne on merkitty taivaan kirjaan.
Tämä on meidän suuri ilonaiheemme odottaessamme
Jeesuksen paluuta”, sanoi Jorma.

Luuk 10:21 – Silloin Pyhä Henki täytti Jeesuksen riemulla, ja hän sanoi: ”Minä ylistän sinua, Isä, taivaan ja maan Herra, siitä, että olet salannut tämän järkeviltä ja viisailta mutta olet ilmoittanut sen lapsenmielisille. Näin sinä, Isä, olet hyväksi nähnyt. ILOITKAA!

Saarna päättyi loppurukoukseen ja Herran siunaukseen.

Lopuksi lauloimme Valmistu Herran kansa nyt vastaanottamaan, kun saapuu taivaastansa kuningas päälle maan…

Hiljennyimme kuuntelemaan loppusoiton. (ah)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s