Kolmen enkelin sanoma on ilosanoma

IMG_1948

Lumiset maisemat olivat vaihtuneet takaisin sateen tihkuisiksi ja harmaiksi saavuttuamme kirkkoon isänpäivän aattona. Riemullisten laulujen ja rukousten jälkeen todistustuokion aloitti Päivikki kiittämällä Jumalaa, joka kaiken kaikessa vaikuttaa, myös meissä tahtomisen, tekemisen ja antamisen, joka näkyi edellissapattina kerätyn kolehdin ja Sympatian hyväksi nautitun lounaan määrässä: tuottoa
keräykseen kertyi 753 euroa!

IMG_1951

Auli kertoi 55 vuotta sitten saamansa Raamatun tulleen hänelle erityisen tärkeäksi seurakuntamme iäkkään veljen, Paavon, kehotettua meitä vuosia sitten, isällisen vakavasti, lukemaan tätä kirjaa. Aulin Raamatun ensilehdelle on kirjoitettu: Lue tätä kirjaa. Tämä kirja pitää sinut erossa synnistä tai synti pitää sinut erossa tästä kirjasta. Auli lauloi koskettavan, vanhan laulun Äidin Raamattu isille suunnattuna.

IMG_1953

Leila lainasi laulamamme laulun sanoja ”matkani jatkuu taivasta päin, saaliiksi Herran hyvyyden jäin” toivoen ihmisten rakastuvat Jumalan hyvyyteen. Hän kertoi myös, kuinka vilkkaatkin lapset koululuokassa hiljentyvät uskontotunneille Raamatun kertomusten äärellä pohtimaan syvällisiä.

Puhujavieraamme Simo Perho muisteli aikaa vaimonsa kanssa 35v sitten Kopussa, jolloin he olivat hoitaneet edesmennyttä kartanon omistajaa. Heidän esikoisensa aloitti elämänsä myös Kopussa, josta perhe siirtyi Nasaretiin lähetystyöhön.
Leila kiitti vielä Jumalan huolenpidosta, kun mummin käsilaukku rahoineen oli varjeltunut koskemattomana yön yli hoivakodin pihalla! Se löytyi aamulla kirkkoon lähtiessä.

Raamatuntutkistelu keskittyi Nehemian kirjan 8:een lukuun. Se on kirjoitettu v. 444 e.Kr. Jerusalemin muurit oli korjattu ja portit paikoillaan 52 vuorokaudessa, mikä ihmetytti vastustajiakin. Siitä kiitollisina koko pakkosiirtolaisuudesta palannut kansa halusi kuulla, mitä lain kirjaan oli kirjoitettu. Se oli säädetty 5 Moos. 31:9-13 luettavaksi joka seitsemäs vuosi, joka oli ollut unohduksissa pakkosiirtolaisuuden aikana. Tämä tapahtui juuri lehtimajanjuhlan aikana viikon ajan.

Kansa kuunteli tarkkaan, kun lain kirjaa (=viittä Mooseksen kirjaa) luettiin ja selitettiin, kun oli ensin rukoiltu ja kiitetty Herraa. Sanaa oli selitettävä, sillä kaikki eivät osanneet enää hepreaa vaan teksti oli tulkittava arameankielelle.  Kieli muuttuu ja oman kansan historian kuuleminen vahvistaa ja rohkaisee omaa identiteettiä. Raamatussa tulee aina esille uutta, jota voimme oppia ymmärtämään.

Neh. 8:9-12 kansa katui ja itki syntejään, mutta se kiellettiin, koska nyt oli syytä iloon: he olivat jo synnintunnossa. Nyt oli juhlan ja ilon aika!. Ehtoollisessa toistuu sama ajatus – katumus ja ilo. ”Jumalan ilona on sulkea syntiset, katuvat ihmisolennot rakkautensa syleilyyn, sitoa heidän haavansa, puhdistaa heidät synnistä ja pukea heidät pelastuksen vaatteisiin” (Ellen G. White: Profeetat ja kuninkaat s. 462).

IMG_1958

Sapatin Sanassa Simo käsitteli Ilmestyskirjan 14:6-12 jakeita, jotka kertovat kolmen enkelin sanoman ihmiskunnalle. Ensimmäisen enkeli julisti evankeliumia ”maan päällä asuvaisille, kaikille kansanheimoille ja sukukunnille ja kielille ja kansoille. Ja hän sanoi suurella äänellä:Peljätkää Jumalaa ja antakaa Hänelle kunnia, sillä Hänen tuomionsa hetki on tullut, ja kumartakaa Häntä, joka on tehnyt taivaan ja maan ja meren ja vetten lähteet”. Evankeliumi on hyvä sanoma. Kreikan aioonios (ikuinen) tarkoittaa  laadullisesti ikuista, ei ajallisesti. Se on täydellinen, lopullinen. Ikuinen elämä alkaa jo nyt kun otamme Jeesuksen vastaan. Se on laadullista elämää, mutta ei ajallisesti ikuista, koska se päättyy.

Tätä evankeliumia voi todellakin julistaa kaikille rodusta ja uskonnosta riippumatta. Jumala on avannut taivaan portit kaikille Jeesuksen sovitustyön kautta.. Sen saamme yksin armosta. Kaikki on valmista Kuninkaan juhliin. Tulkaa! Minä haluan teidät luokseni, on Jumalan kutsu jokaiselle. Itse kunkin on vastattava tuohon kutsuun: haluanko Jumalan tykö taivaaseen vai en?

Kehotus ’pelätä Jumalaa’ tarkoittaa Hänen kunnioittamistaan ja ja se ilmenee haluna elää Hänen tahtonsa mukaan kaikilla elämämme osa-alueilla. Mitä tarkoittaa ’kunnian antaminen Hänelle?  1 Kor. 10:31 mukaan: ”Söittepä siis tai joitte tai teittepä mitä hyvänsä, tehkää kaikki Jumalan kunniaksi”. Ps. 50:23 sanoo: ”Joka kiitosta uhraa, se kunnioittaa Minua”. Jokainen hengenvetoni kuuluu minun uskontooni, kiteytti Simo. Pienilläkin asioilla on silloin merkitystä, tiskaamisesta lähtien. Joka on uskollinen vähimmässä, on uskollinen kaikessa. Kotona lapsiaan hoitava äiti on arvokkaammassa tehtävässä kuin lähetyssaarnaaja kaukomailla.

Jumala haluaa, että hänen kansansa erottuu muista tuomalla kunniaa hänelle. Miksi? ”Koska hänen tuomionsa hetki on tullut” Dan. 9:9-13, 22 mukaan Korkeimman pyhät saivat oikeutensa. Tuomio on hyvä asia. Ilm. 3:5: ”Se, joka voittaa, puetaan siis valkeisiin vaatteisiin enkä Minä pyyhi pois hänen nimeään elämän kirjasta. Ja Minä tunnustan hänen nimensä Isäni edessä ja Hänen enkeliensä edessä”. Jeesus tunnustaa meidät omakseen ja sen seurauksena pyhät saavat vallan Hänen kanssaan. Hänen sovitustyönsä ansiosta me saamme vapautuksen synneistämme.

”Ja kumartakaa häntä joka on tehnyt taivaan ja maan ja meren ja vetten lähteet.” Me kumarramme Jumalaa Luojana pyhittämällä sen lepopäivän, jonka hän luomisessa antoi, koska uskomme Raamattuun ja 1. Moos kirjaan. Lepää omista teoistasi.  Sapatti muistuttaa, ettemme voikaan omilla ponnisteluilla emmekä ansioilla pelastua. Jumalan siunauksella on suurempi arvo kuin taloudellisella hyödyllä, joka voisi tulla lauantain työllä.

Ensimmäinen enkeli julisti iankaikkista evankeliumia. Jakeet 8-11 julistavat Jumalan vihollisen ja hänen eksyttämiensä tuhoa ja tuomiota. Tuomio on oikeudenmukainen. Jokainen saa mahdollisuuden tehdä valintansa ennen kuolemaansa. Jae 14:12: Tässä kysytään pyhiltä kärsivällisyyttä, niiltä, jotka noudattavat Jumalan käskyjä ja uskovat Jeesuksen. (KR 1992).  Jumala haluaa, että ihmiset tekevät valinnan Hänen ja maailman välillä. (PP)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s