Sympatiajumalanpalvelus

IMG_1937

Lauantaina 2.11. 2019 vietimme Sykkivän Sydämen-seurakunnassa Sympatiajuhlaa runsaslukuisella joukolla kiittäen Jumalaa Hänen siunauksistaan kuluneen keräyskauden aikana. Leila kertoi, miten Kopun koululaiset kävellen tai juosten saavat sponsoreilta palkkion, joka menee keräyksen hyväksi. Pirkko myy tekemäänsä taidetta, kirjoja ja kortteja Sympatian hyväksi. Kaarlo ja Päivikki ovat perinteisiä ovelta ovelle kerääjiä, jotka kertoivat kokemuksiaan. Tänään keräsimme varoja syömällä lounasta! Olemme osaltamme välittämässä Herran Jeesuksen rakkautta ja sääliä köyhiä, sairaita ja ahdingossa olevia kohtaan.

IMG_1939

Raamatuntutkistelussa käsittelimme Nehemian kirjan 5. lukua, joka tuo hyvin esille Nehemian jalomielisyyden, oikeudenmukaisuuden ja esimerkillisyyden johtajana. Hän kuuli kansan valituksen, kuinka heitä sorretaan ja riistetään kansan johtajien ja ylimysten taholta. Tämä vihastutti Nehemiaa kovin ja asiaa harkittuaan hän kutsui koko kansan koolle ja vaati johtajia palauttamaan köyhille heidän peltonsa ja lainaamiensa rahojen korot. Tämä heidän tuli valalla vannoa pappien edessä.

Porinatuokiossa pohdimme Miika 6:8 sanoja: ”Hän on ilmoittanut sinulle, ihminen, mikä hyvä on; ja mitä muuta Herra sinulta vaatii kuin, että teet sitä, mikä oikein on, rakastat laupeutta ja vaellat nöyrästi Jumalasi edessä”. Oletko saanut osaksesi laupeutta? Miltä se tuntuu?. Oletko osoittanut sitä toisille? Mitä nöyryys on? Millainen on nöyrä ihminen? Parhaimman esimerkin tästä saamme Jeesuksesta Fil. 2:5-8, joka kehottaa meitä saman mielisyyteen Herramme kanssa.

IMG_1943 (2)

IMG_1946

Puhujana lauantain jumalanpalveluksessa oli Ari Laitinen. Hän oli ollut runokurssilla Vivamossa ja siellä heille oli annettu tehtäväksi kertoa lyhyesti raamatun henkilöstä, jota kohtaan he tuntevat sympatiaa. Ari oli kirjoittanut Tuomaksesta, opetuslapsesta, jolla on epäilijän leima otsassaan. Tuomas oli kuitenkin myös mies, jonka luonteenpiirteisiin kuului ottaa asiasta selvää. Hän ei tyytynyt toisten vakuutteluihin.

Toisen tehtävän aiheena oli kiitoslaulu, jonka Ari esitti laulaen ilman säestystä. Golgatan jälkeen opetuslapset pelkäsivät ja kokoontuivat lukittujen ovien takana. Silloin Tuomas sanoi: ”Jos en itse näe naulan jälkiä käsissäsi ja pistä sormiani niihin, en usko. Ja kun Jeesus kertoi lähtevänsä takaisin Juudeaan, jossa hänet kivitettäisiin, Tuomas sanoi: ”Mennään vain, kuollaan kaikki yhdessä.”

Tuomas ei ollut arkalasta kotoisin. Hän oli tiedonhaluinen, harkitseva, kriittinen, peloton realisti. Ari, joka itse on toiminut toimittajana, sanoi: ”Jos olisin Tuomaksen esimies, hänet uskaltaisin lähettää haastaviin kohteisiin tai häneltä voisin ostaa käytetyn auton, hän kertoisi sen vioista.

Johanneksen evankeliumissa Jeesus sanoo: ”Te tiedätte tien sinne, minne minä menen.” Yksi opetuslapsista uskalsi sanoa, että emme me tiedä. Sitten Jeesus sanoi: ”Minä olen tie, totuus ja elämä. ” Jos Tuomas ei jotakin ymmärtänyt, hän paljasti sen. Avoimuus ja rehellisyys muuttaa maailmaa.

Jeesus tuntee ihmisluonnon. Sinisilmäisyys ei ole uskoa. Usko saa alkunsa Pyhän Hengen kautta. Jumala ilmoittaa itsensä meille.

Tuomas totesi Jeesuksen kylkihaavat aidoiksi. ja sanoi: ”Minun Herrani ja Jumalani.” Herra voi vaihtaa epäuskon uskoksi.  (PP,PH)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s