Jumalan kutsu

Tänään saimme kuulla suruviestin, sillä emerituspastorimme Simo V oli päässyt vanhurskasten lepoon torstai-iltana 17.10. Mikä valtava lohtu meillä onkaan jälleennäkemisen toivosta! Autuaita ovat ne, jotka nukkuvat kuolonuneen uskossa Vapahtajaansa! Vietimme hiljaisen hetken Simon muistoksi.

Koko jumalanpalveluksen teemana oli Jumalan kutsu, joka tuli ilmi niin lauluissa kuin saarnassakin. Tutkimme aihetta Raamatusta Ari M:n johdolla. Alkuun Ari totesi, miten hyvin Simo oli eläessään Jumalan kutsua seurannut ja siihen toisiakin kutsunut., viimeksi Aurlahden rannalla lenkeillään ihmisiä kohdatessaan. Ei ollut aikaa eikä paikkaa, jossa Simo ei olisi hyvää sanomaa Jeesuksesta välittänyt. Siitä saimme usein kuulla häneltä aina uusia kokemuksia.

Ari esitti meille useita hyviä ja henkilökohtaisia kysymyksiä: oletko saanut Jumalalta kutsun johonkin tehtävään? Oletko kokenut Jumalan valmistavan sinua tehtävääsi ennen kuin siitä itsekään tiesit? Oletko rukoillut Jumalan johdatusta ja apua tehtävääsi? Mistä voi erottaa, onko esitetty kutsu Jumalalta vai ihmiseltä? Sen voi saada selville vain kokemuksen kautta ottamalla sen vastaan, totesi Ari.

Sanan perusteella erotimme toisistaan Jumalan kutsun pelastukseen Jeesuksessa (Ef. 1:4, 5) ja Jumalan kutsun (valinnan) johonkin tehtävään kuten Hän teki esim. Esran, Nehemian ja Mooseksen kohdalla. Kuinkahan moni meistä onkaan Mooseksen tavoin kutsun saatuaan estellyt sanoen: Pyydä joku toinen (2 Moos. 4:10).

Ensimmäinen kutsu kuuluu kaikille ihmisille. Toinen kutsu tapahtuu Jumalan valinnan mukaan eikä sillä ole välttämättä mitään tekemistä ihmisen omien kykyjen kanssa. Jumala itse varustaa tehtävään sen antaessaan. Jumala valitsi myös pakanallisia kuninkaita täyttämään tahtoaan oman suunnitelmansa toteuttamiseen, mikä käy ilmi esim. Esra 7:27, 28.

Ennen saarnaa saimme kuulla poikkeavan lastenkertomuksen Aulin laulamana ja kuvien välityksellä. Pieni tytöntylleröinen oli saanut hengellisen sanoituksen.

IMG_2158 b

Saarnansa Auli oli toteuttanut myös monien kuvien avulla. Hän aloitti samasta aiheesta kysymällä yhdellä sanalla joiltakin, mitä tuo sana yhdellä sanalla sanottuna tuo mieleen. Nuo sanat olivat: kutsu, kutsutut, kutsunta, kutsukirje, tule ja seuraa. Näihin Auli oli etsinyt Raamatusta kaikki tekstit, joissa niistä puhuttiin (ei kutsunta sanaa), mikä toi laajemmin esille sanan merkitystä eri yhteyksissään. Jumalan kutsu koskee kaikkia ihmisiä, kaikkialla ja kaikkina aikoina. Valitettavasti monet hylkäävät Jumalan kutsun

Jumala kutsuu ja puhuttelee ihmisiä monin tavoin. Hän osoittaa pelastavaa rakkauttaan mm. antamalla ajallisia siunauksia ja lahjoja, johdattamalla ja varjelemalla sekä Sanansa kautta. Myös vastoinkäymiset, ahdistukset ja kuoleman läheisyys ovat Jumalan antamia kutsuja herätellä syntistä etsimään turvaa Jumalasta.

Jumala käyttää kutsuessaan Pyhää Henkeään, Jeesuksen ristinevankeliumia, Sanaansa, lähimmäisiä ja seurakunnan palvelutyötä. Jumala etsii ihmistä myös antamalla yhteiskuntien ajautua sekasortoon ja sotiin ihmisen itsekkyyden ja synnin seurauksena, antamalla luomakunnan järkkyä ja kuoleman edessä. Kuinka Jumala kutsuu sinua tällä hetkellä? Mitä vastaat Hänelle?

Saarnan lopussa lauloimme puhuttelevan herätys- ja kutsulaulun, jonka kertosäe kuuluu näin:

Kutsun viimeisen nyt ehkä kuulet,
pelastuksen hetki sulla ois.
Huomenna on vielä aikaa, luulet,
vaan tänään voi jo Jeesus mennä pois.

Ilm. 3:20: Katso, Minä seison ovella ja kolkutan, jos joku kuulee Minun ääneni ja avaa oven, niin Minä käyn sisälle ja aterioitsen hänen kanssaan ja hän Minun kanssani . (PP)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s