Musiikin juhlaa Sykkivässä Sydämessä

IMG_1829

Sykkivän Sydämen-seurakunta on saanut kuluneena viikonloppuna hemmottelua osakseen musiikin välityksellä. Perjantaina 6.9. 2019 Kopussa esiintyivät viulutaiteilija Michael Grube ja pianisti Boris Källman. Konsertin ohjelmisto Oskar Merikannosta Camille Saint- Saensiin oli hienoa kuultavaa.

IMG_1835

Konsertin lopussa Grube kertoi viulustaan, joka arvoesineenä joutui rikollisten käsiin. Samassa yhteydessä myös Grube sai pistoolin perästä päähänsä ja loukkaantui pahoin. Grubelle sanottiin, että hän ei enää kykene soittamaan. Hän kuitenkin kiitti Jumalaa siitä, että hän on tervehtynyt ja soittourakin on saanut jatkua aivan näihin päiviin saakka.

IMG_1845

Lauantaina 7.9. 2019 Sykkivän Sydämen- seurakunta kokoontui jälleen jumalanpalvelukseensa Kopuun. Raamattutunnin ja puheen piti vierailulla ollut pastori Jorma Katainen.

Raamattutunnilla pohdimme aihetta Evankeliumin eläminen todeksi. Opimme, että on monia tapoja auttaa toista ja että Jeesuskin katsoi ihmisiä auttaessaan eteenpäin sanoessaan esimerkiksi kauan sairaana olleelle miehelle: ”Ota vuoteesi ja kävele.” Kristuksessa ei kuitenkaan ole juutalaista eikä kreikkalaista, ei orjaa eikä vapaata. Kaikki pääsevät lähelle hänen kalliissa veressään.

Saarnassaan Jorma pohti Jeesuksen takaisintulon teemaa, joka oli koko jumalanpalveluksemme mottona. Jeesuksen takaisin tulo on näkyvä ja kuuluva, mutta arvaamaton.

Kristittyinä saatamme kuitenkin turtua tuohonkin ajatukseen. Pentti Linkolan mukaan ihmisillä ei ole toivoa ja Greta Thurnbergia taas ajaa liikkeelle huoli ilmaston muutoksesta. Kun ihmisen keinot loppuvat, Jumalan mahdollisuudet vasta alkavat. Siitä kertoo Jeesuksen toinen tulemus.

Jeesus tulee, oletko valmis? Jorma lainasi vielä Hilja Aaltosen tekstiä, joka sanoo: ..synnit pesee pois vain veri Jeesuksen… Arvomme on Kristuksessa.

IMG_1856

Jorman puheen jälkeen seurakunta sai kuulla Päivi Vartijan säveltämän kantaatin, jonka teksti pohjautuu raamattuun ja Jeesuksen toisen tulemisen ympärille. Esityksessä lauloivat Helsingin Annankadun adventtiseurakunnan laulajat Cantatori Adventus. (PH)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s