Hän on Herra, Jeesus on Herra

”Hän on Herra, Jeesus on Herra, suuri ja voimallinen”, lauloimme jumalanpalveluksemme alussa Kotikutoisten säestyksellä. He olivat jälleen varanneet useita lauluja yhdessä laulattavaksi.

Todistustuokiossa Alex kertoi kuulumisia Kallioniemen leiriltä, jossa hän on ollut kesätöissä ja vastuussa. Hän iloitsi usean pojan ratkaisusta lähteä seuraamaan Jeesusta kasteen kautta.

Sointu oli kuullut Raamattuleirillä olevan runsaan osallistujajoukon. Ainakin 11 on sitoutunut seuraamaan Jeesusta. Herra siunatkoon ja vahvistakoon heidän päätöksensä!

Ari iloitsi sisarestaan Annesta, jolla oli juuri tänään syntymäpäivä. Lauloimmekin hänelle yhdessä onnittelulaulun.

Raamattutunnilla Pertti johdatteli meitä pohtimaan kysymyksiä Jumalan ihannemaailmasta. Pohdimme aluksi 3 Moos. 19:18 tekstiä: Älä kosta omasan kansaasi kuuluvalle äläkä pidä yllä riitaa hänen kanssaan, vaan rakasta lähimmäistäsi kuin itseäsi. Miten helposti juuri kaikkein lähimmälle perheessä tulee pidettyä yllä riitaa. Se ei valitettavasti ole vierasta seurakunnassakaan. Olemme erilaisia persoonia ja yhteen törmäyksiä tulee väistämättä. Anteeksi antaminen ei ole helppoa, mutta se on välttämätöntä. Se on myös Jumalan tahto, koska Hänkin on meidät Kristuksen tähden armahtanut.

Lähimmäisen rakastamisen tulee ulottua myös orpoihin, leskiin ja muukalaisiin, joiden sortamisen Jumala kieltää (2 Moos. 22, 22; 23:9). Jumala tahtoo kaikkien ihmisten tulevan tasavertaisesti ja oikeudenmukaisesti kohdelluiksi. Myös köyhistä on huolehdittava. Jumalan ihannemaailmassa kukaan ei myöskään pyri hyötymään toisen kustannuksella.

Pohdimme myös, mitä viemme mukanamme Uuteen maahan. Mehän emme tarvitse sinne mitään, koska Jeesus on valmistanut kaiken meille valmiiksi. Se, mitä kuitenkin viemme mukanamme, on luonteemme ja halumme olla Jumalan, Jeesuksen ja pyhien kanssa. Yhtä lailla viemme sinne sieluja, jotka ovat löytäneet pelastuksen Jeesuksessa todistuksemme sanan kautta.

Kolmanneksi pohdimme 10 käskyä. Ensimmäinen laintaulu kohdistuu Jumalan ja ihmisten väliseen suhteeseen: Minä olen Herra, sinun Jumalasi, joka vein sinut pois Egyptin maasta, orjuuden pesästä. Älä pidä muita jumalia Minun rinnallani (2 Moos. 20:2, 3). Pertti kysyikin, mitkä ovat meidän aikamme epäjumalat? Rakennanko elämäni jonkun muun kuin Jumalan varaan? Ovatko omat työni tärkeämmät kuin esim. Jumalan säätämän lepopäivän viettäminen? Tarvitsenko senkin omiin harrastuksiini? Annanko Jumalan päättää varojeni käytöstä, koska kaikki on Hänen?

Jumala tahtoi solmia liiton kansansa kanssa. Miten voimme pitää tämän liiton? Aivan kuten avioliitossakin pysymme uskollisena antamallemme lupaukselle ja rakastamalla puolisoamme enemmän kuin ketään muuta. Tähän tarvitsemme jatkuvaa tahtotilaa niin Jumalan kuin puolisonkin suhteen.

Loppusana kaikesta oli, että Jumala on luonut meidät kuvakseen. Hän näkee meidät Poikansa kautta puhtaina ja pyhinä, vaikka olemme luonnoltamme pahoja ja syntisiä. Jumala haluaa palauttaa meidät ennalleen Pyhän Henkensä työn kautta tässä ajassa ja alkuperäiseen tilaamme lopullisesti taivaassa, missä Hän Ilm. 21:5 mukaan luo kaiken uudeksi – meidätkin! Kiitos ja ylistys Jumalalle siitä ihmeestä!

Saarna toteutettiin tänään yhdessä Anitan valitsemia Psalmeja lukien mm. Ps. 93, 100, 111, 113, 120, 130. Hyvä on Herra! Iäti kestää Hänen armonsa, Hänen uskollisuutensa polvesta polveen (Ps. 100:5)! (PP)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s