Haluatko hyväntekijäksi?

marras- joulukuu 2018-12-30 (2)

Kopusali täyttyi su 30.12.2018, sillä järjestimme Uuden Vuoden konsertin ja Haluatko hyväntekijäksi Raamattutietovisailun Haluatko miljonääriksi -kilpailun mallin mukaan. Alun perin idea on lähtöisin Tampereen Aitoseurakunnasta.

Tapahtuma järjestettiin Sympatiakeräyksen hyväksi ja kiitoksena kaikille vuosien varrella paikkakunnallamme Sympatiaan lahjoittaneille, samoin kuin kaikille hyvän musiikin ystäville ja Raamatusta kiinnostuneille.

Atte Helminen juonsi konsertin, joka alkoi upeasti Annemari Vartijan soittamalla Jean Sibeliuksen Etydi a-mollilla, jota seurasi Eveliina Ainsalon laulamana Carola Häggkvistin säveltämä ja Erik Hillestadin sanoittama Himlen i min famn (Taivas sylissäni).

Himbergin perheestä Matilda esitti tutun joululaulun Joulupuu on rakennettu ja Elviira Aled Jonesin Walking in the Air äitinsä Marlen säestämänä. Annamari säesti Marlea tämän laulaessa koskettavasti  Adolphe Adamin Oi jouluyö.

Konserttimme pääesiintyjänä oli tunnettu sellisti Hannu Kiiski säestäjänään kanttori Elina Pikkuhookana. Heidän ohjelmistoonsa kuului sekä Oskar Merikantoa että Toivo Kuulaa, joiden juhlavuotta olemme juuri viettäneet. Saimme kuulla myös tuttujen suomalaisten laulujen Skertsiinon, josta mieleen jäi erityisesti Juokse sinä humma. Päätteeksi he soittivat kolme hengellistä laulua: On Jeesus nimi ihanin, Yksi nimi ylitse muiden (yleisön laulaessa mukana) sekä Herran rukouksen. Kaiken kaikkiaan konsertin musiikki kuulosti taivaalliselta niin laulettuna kuin soitettunakin! Kiitos Herralle musiikin lahjasta, jolla Hän on konsertoijia siunannut!

Konsertin jälkeen kuulimme ADRAn kotimaantyöstä vastaavan, Leena Sundin, kertovan työstään lähimmäisten hyväksi. Hänen koskettavat tarinansakohan vai kuultu musiikki vaikuttivat sen, että saimme kolehtina Sympatia-keräyksen hyväksi lähes 500 euroa! Kiitos Herralle ja jokaiselle lahjoittajalle!

Ohjelman toisena osiona oli Raamattutietovisailu, jota juonsi Voitto ja vastaajana oli Niiles. Kysymykset oli otettu sekä Uudesta että Vanhasta testamentista. Yleisö tuntui olevan mielenkiinnolla mukana sekä samalla  oljenkortena Niilekselle, jollei hän ollut varma omasta tietämisestään. Voittopotti oli lähtenyt nolla eurosta, mutta uskossa edeten se on noussut yli tavoitteensa (1 000€). Lopullinen summa selviää tammikuussa.

Kysymysten laatija oli halunnut päättää visailun viimeiseen kysymykseen kätkettyyn evankeliumiin. Tämän sanoman välitti Sakari Vehkavuori. Tämä liittyi 2 Moos. 30:11-16 ja luvun 38:25, 26 jakeisiin. Ainoakaan ihminen ei jää Jumalalta unohduksiin. Olitpa kuinka suuressa joukossa tahansa (tässä 603 550), olet Jumalan muistissa aivan omana yksilönä. Sinun puolestasi on sovitusraha maksettu, kun Jeesus kuoli Golgatan ristillä. Et ole Jumalalle massaa, vaan Hän ajattelee sinua juuri sinuna. Olisi voinut luulla, että tuon suuren joukon tuomista puolisekelisistä (5,7 gr hopeaa) olisi ainakin yksi joutunut kadoksiin. Mutta ei, jokainen oli tallessa ja tarvittu! Jumala ei tahdo kenenkään joutuvan kadoksiin. Siksi Hän antoi Ainoan Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän (Joh. 3:16).

Tilaisuuden päätteeksi oli tarjolla runsaasti katettu teepöytä monien käsiparien valmistamien suolaisten ja  makeiden herkkujen kera.  Siinä sivussa tuli Sykkivän Sydämen seurakunta täyttäneeksi 18 vuotta. Iloitsemme voidessamme järjestää tapahtumia omissa tiloissamme. Sydän kiitosta täynnä Jumalalle menneestä vuodesta ja onnistuneesta tapahtumasta! Minkä Hän siunaa, se on siunattu! (PP)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s