Jeesus tuli ihmiseksi

IMG_8631

Sykkivän Sydämen-seurakunnan jumalanpalveluksessa 27.1.2018 saimme kuunnella saarnassamme pastori Kalervo Aromäkeä, joka toimii kirkkomme johtajana.

Hän avasi meille Johanneksen evankeliumia, joka kertoo syitä Jeesuksen ihmiseksi tulolle. Evankeliumi välittää meille kuvan, kuka, mikä ja millainen Jumala on ja millainen ihminen on.

Evankeliumi kertoo meille, kuinka Jeesus oli hääjuhlassa ja siellä loppui viini. Jeesus muutti veden viiniksi. Tarjolle pantiin parempaa laatua ja näin rikottiin etikettiä. Jeesuksen tulemisen tarkoitus on ollut tulla korjaamaan pieleen mennyt. Kukaan ei jäisi tiedottomaksi tuon asian suhteen. Jeesuksen elämä meni suunnitelmaansa kohden, jotta Hän kirkastaisi Isänsä.

Sitoutuminen johonkin ohjaa toimintaamme. Kun tiedät, mihin olet menossa, alat kohdentaa sitä kohti. Voit jättää häiriötekijät omaan arvoonsa.

Jeesus tiesi, mistä hetkessä oli kysymys. Jeesus puhui kirkastumisestaan. Hän ilmaisi kirkkautensa. Se kertoo Jeesuksen persoonasta, millainen Jumala on. Hän on täynnä armoa ja totuutta.

Armo voi herättää myönteisen reaktion. Ihmisellä on kaksi tarvetta.  Ensimmäinen on perusturvallisuus. Toinen asioiden näkeminen sellaisina kuin ne ovat. Jeesus tuli myös hälventämään epätietoisuutta siitä, kuka, mikä ja millainen Jumala on. Jeesuksen rakkaus ja oikeudenmukaisuus vaatii vääryyden korjaamista.  Ja kun viaton kuoli ristillä, Jumalan oikeudenmukaisuus ja armo löivät kättä toisilleen.

Ihmiselle annettiin vapaus valita. Valinta on mahdollinen, jos on mistä valita. Siksi hyvän- ja pahantiedon puu. Olemme rajallisia, epäonnistuneita, mutta toisaalta Jumalan kuvia, täynnä mahdollisuuksia.

Jeesus teki ensimmäisen ihmeen, kertoakseen, mikä on Jumalan tarkoitus. Jeesuksen toiminta viinin kanssa kutsuu ihmistä iloon. Se ei ole keinotekoinen ilo, vaan todellinen, aito ilo. Jeesus oli ristillä voittaja. -Se on täytetty, hän huusi. Jeesus voitti tämän maailman ruhtinaan. Hän on ylösnoussut Vapahtaja. Siksi sinäkin uskallat elää ihmisiksi. (PH)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s