Ajatuksia Galatalaiskirjeestä

Sykkivän Sydämen-seurakunnassa oli tänään taas hienoa olla. Jo pihalla eräs sisar huikkasi allekirjoittaneelle nimipäiväonnittelut ja tilaisuudessakin oli oikein mukava ja ystävällinen tunnelma. Vierailevia esiintyjiä oli tänään kaksin kappalein, kun Kari Heikkinen Lohjalta piti meille ensin raamattutunnin ja Jari Arino Helsingin Annankadun adventtiseurakunnasta, piti saarnan.

Kari Heikkinen

Kari Heikkinen johdatteli raamattutunnilla meitä Paavalin jalanjälkiin Roomassa. vaikka Paavali saapui Roomaan kahleissa, hän kykeni silti työskentelemään Herran asioilla majapaikastaan käsin. Opimme myös, että meidät on kutsuttu pelastukseen jo ennen maailman perustamista. Jumalan suunnitelma pitää sisällään menneisyyden, nykyisyyden ja iankaikkisen tulevaisuuden. Suunnitelman keskiössä on Kristuksen kärsimys ja kuolema, jolla on juurensa Jumalan lunastustarkoituksessa.

Jari Arino

Saarnassaan Jari Arino teki yhteenvetoa edellisessä neljänneksessä tutkimastamme Galatalaiskirjeestä. Hän aloitti kuitenkin omakohtaisella todistuksella. Luterilaisen perheen kasvattina hän oli kuullut Jumalasta jo lapsena. Lukiossa ollessa maailma kuitenkin houkutti. Sitten tuli naimisiin meno. Uusi hengellinen etsikkoaika johdatti hänet perheineen helluntaiherätyksen piiriin ja kasteella hän kävi vaimonsa kanssa Vapaaseurakunnassa. Myöhemmin he tapasivat erään adventistipariskunnan ja tulivat seurakuntaan. Jari löysi myös sapatin, ensimmäisen ja toisen kuoleman.

Paavali oli Herran apostoli.  Jumala taas on meidän isämme ja Isä ja Poika ovat yhtä. Jumalan tahto toteutuu täydellisesti Jeesuksen ristin sanomassa. Paavalikaan ei tahtonut kerskata muusta kuin Kristuksesta Jeesuksesta.

Jumala lupaa antaa meidän syntimme anteeksi. Hänen armonsa kautta pääsemme rauhaan. Karismaattisissa ympyröissä painotetaan kielillä puhumista, meillä taas kymmentä käskyä. Paavali pitää kiinni evankeliumin totuudesta.

Uskomalla Kristukseen tulemme vanhurskaiksi. Usko ei muuta meitä synnittömiksi. Uskon kautta Isän syli on avoinna jokaiselle. Kristityn elämä on vaeltamista Jumalan Hengen mukaan. Oikea usko ei ole toimetonta tietoa. Jumala lupaa, että ajan tulleen saamme korjata tekemisistämme sadon. Jeesuksen ristissä on kaikki. Risti riittää. Se repii meidät irti hengellisistä vaatimuksista. (Pirjo H)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s