Kristus lain sisällä

IMG_8194

Lauantaina 19.8.2017 Sykkivän sydämen-seurakunnassa oltiin taas oikein juhlatunnelmissa. Pastorimme Atte Helminen oli jakamassa meille sanaa ja vietimme myös ehtoollista.

Todistushetkessä nuoret kertoivat kokemuksiaan Herransa yhteydessä. Jumala oli hoitanut opiskelupaikan asuntoasian, järjestänyt bussimatkan öiseen aikaan. Fia toi esiin ajatuksen siitä kuinka perjantaina Turussa sattuneen terroriteon jälkeen, me emme voi vain katsoa asiaa vierestä. Meidän on kerrottava ihmisille, millainen Jumalan luonne todella on.

Kuulimme myös vähän vanhempia todistajia. Kiitettiin siitä, kun oli saatu mahdollisuus todistaa Jumalasta suvun kokoontumisen yhteydessä ja koulutoimessa tapahtuu myös. Nummelaan tuli vieraita Cape Townista asti kristillistä koulua katsomaan. Vastaava koulu on ajateltu rakentaa Cape Towniin.

Tänään seurakunta onnitteli myös syntymäpäiväänsä viettävää Ossia, pienellä puheella, kukilla ja onnittelulaululla.

Raamattutunnilla pohdimme aihetta Orjista perillisiksi. Paavali näkee kasteen radikaalina ratkaisuna yhdistää oma elämä Kristuksen elämään. Tällöin me olemme Jumalan perillisiä. Laki ilmoittaa meille synnin, siksi se on meille tärkeä.  Laki ei kuitenkaan pelasta meitä. Vain Kristuksen armo ja tuon armon vastaanottaminen tekee sen.

Ehtoollispuheessaan Atte jatkoi pohdiskelua siitä olemmeko me seurakuntana lain orjia vai vapaita. Hän oli tavannut nuoria, jotka olivat joskus uskoneet Jumalaan, mutta eivät uskoneet enää. He olivat kokeneet seurakunnan ahdasmieliseksi  ja tuomitsevaksi.

Meidän ongelmamme on sama kuin oli Laodikean seurakunnalla. Meitä vaivaa penseys. Kristitty kirjailija Ellen White on sanonut: ”Monet kadottavat katseensa Jeesukseen. ” Pyhä Henki kirjoittaa lain meidän sydämeemme. Meidän tulee saarnata Kristusta lain sisällä.  Jeesus on ainoa toivomme. Hän on raamatun täyttymys. Hän on kaikki.

Puheen jälkeen seurakunta vietti ehtoollista jalkainpesun ja ehtoollisaterian merkeissä. Sen jälkeen kokoonnuttiin vielä syömään Ossin seurakunnalle tarjoamaa täytekakkua. (PH)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s