Avoinna Jeesukselle

Kopun ladossa - Kuvannut Ari Helminen

Nummelan Sykkivän Sydämen-adventtiseurakunta sai isännöidä  9.-10.6. 2017 pidettyjä  kesäisiä Uudenmaan aluejuhlia Kopun kyläkeskuksen alueella. Loistava ilma, hyvä hengellinen ohjelma ja uskonystävien seura loivat hyvät puitteet juhlalle. Ja kun kuulijoitakin oli enimmillään paikalla yli 300, oli ilmassa todellista kesäjuhlan tuntua. Juhlan teemana oli Avoinna Jeesukselle.

Seppo Kaitanen, Atte ja Sakari

Perjantaina Atte Helmisen ja Sakari Vehkavuoren toimiessa seremoniamestareina, oli yleisöllä mahdollisuus kertoa omista uskoontulo kokemuksistaan. Saimme kuulla mielenkiintoisia kertomuksia karhujen keskeltä pelastumisesta, Facebookista irtautumisen tuomiin siunauksiin. Mieleen jäi Seppo Kaitasen todistus uskollisuudesta Jumalalle. Hän oli päättänyt lahjoittaa tietyn summan määräajoin Kopuun. Sitten tuli omassa taloudessa tiukkaa ja lupaus punnittiin uudelleen. Hän päätti kuitenkin maksaa lupaamansa summan Kopuun edelleen sillä seurauksella, että tuo summa tuli hänelle moninkertaisena takaisin.

Ylistyslaulutuokio - Kuvannut Ari Helminen

Pastoraalinen rukous, Satu, Atte, Terhi, Sakari - Kuvannut Ari Helminen

Puhuja Erkki Haapasalo - Kuvannut Ari Helminen

Lauantain jumalanpalveluksessa kuulimme Erkki Haapasaloa, joka korosti puheessaan sitä kuinka meidän tulee pyytää Jumalalta syntimme anteeksi, Pyhän Hengen vuodatusta ja Kristuksen kaltaista luonnetta.

Erkki pohti puheessaan myös sitä kuinka hän isovanhempien ja oman äidin kautta, sai 17-vuotiaana antaa elämänsä Herralle. Kuolinvuoteellaan isoäiti sitten vakuutti vielä, että kaikki on hyvin Jeesuksessa.

Kuulimme vielä kertomuksen pariskunnasta, jonka vaimo oli uskovainen, mutta mies ei. Sitten mies sairastui syöpään. Hänen puolestaan rukoiltiin, mutta hän ei parantunut taudistaan, vaan kuoli. Vaimo kuitenkin sanoi, että syytä masennukseen ei ole. Pastorille vaimo sitten kertoi kuinka hänen miehensä oli ollut häijy mies. Rukous kuitenkin auttoi ja mies muuttui täysin. -Kolme viimeistä miehen elinpäivää, avioliittomme oli parhaimmillaan, sanoi vaimo. On parempi, että meillä on parantunut sisin, kuin ulkoinen olemus.

Lasten kertomus, Kristiina Rytman - Kuvannut Ari Helminen

Erikseen täytyy vielä mainita lastenkertomus. Kristiina Rytmanin johdolla lapset katselivat ja kuuntelivat kertomusta hukkuneista kolikoista. Kaikki lopulta löytyivät ja lapset saivat vielä omakseen suklaanmakuiset kolikot. Lapsille annettiin myös piirustustehtävä kertomuksen jälkeen.

Saarnan ja maittavan lounaan jälkeen, olivat vuorossa erilaiset klinikat. Rukousklinikka, klinikka ylikuormitetuille ja veri-klinikka saivat kuulijansa.

Juhlilla oli myös mahdollisuus osallistua Uskonpuhdistus tietokilpailuun ja -kävelyyn läheiselle Kokkokalliolle. Polunkävijöille oli myös omaa ohjelmaa.

Konsertti - Kuvannut Ari Helminen

Michael Grube

Musiikkiesitykset oli tällä kertaa kerätty yhteen isompaan konserttiin. Juhlien pääesiintyjä, oli saksalainen viulisti  Michael Grube. Hän esiintyi myös konsertissa. Hänen viulunsoittotaitonsa kirvoitti yleisöstä jopa bravoo-huutoja. Klassisen osuuden jälkeen Keijo Salmela, Pirjo Helminen, Marjut Häkkinen sekä laulajia ja soittajia ulkomailta ja kotimaasta esiintyivät vaihtelevissa kokoonpanoissaan.

Puhuja Kalle Venäläinen - Kuvannut Ari Helminen

Konsertin ja iltaruuan jälkeen, kuulimme vielä Sari Anttilan laulua ja Kalle Venäläisen puheen. Kalle ilmaisi huolensa Suomen nykytilasta. Jotkut ovat sitä mieltä, että Suomi on suuremmassa vaarassa kuin koskaan. Ennen vaaran uhatessa, kansa kääntyi Jumalan puoleen, nyt Jumalasta pois päin. Yksi esimerkki tästä on avioliiton pyhyyden murentaminen. Elämme nyt tuomion aikaa. Jokaisen on valittava, miten suhtautuu Jumalan periaatteisiin. Joka uskoo Poikaan, sillä on elämä. (PH)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s