Suhde Jumalan kanssa

IMG_7251

Sykkivän Sydämen-seurakunnassa, Kopussa  oli lauantaina 13.5.2017 ihan nostalgian siipien havinaa; niin monta kertaa pastori Aimo Helminen on ollut vierailemassa seurakunnassamme juuri äitienpäivän alla. Eikä tämäkään päivä poikkeusta tähän perinteeseen siis tehnyt.

Todistusten ja yhteislaulujen lisäksi pohdimme ensin Aimon johdolla raamattutunnin aihetta Palveleva johtajuus. Opimme, että Jeesus vei palvelemisen pisimmälle, kun hän antoi ristillä henkensä jokaisen ihmisen syntien puolesta. Hän ei ole myöskään jättänyt meitä orvoiksi kuolemansa jälkeen, vaan on luvannut olla kanssamme.

Puheessaan Aimo vei meidät ensin perjantaina poisnukkuneen presidentti Mauno Koiviston elämänvaiheisiin. Mauno kävi lapsena kirkossamme, mutta erkaantui siitä sitten nuorena ja lähti mukaan politiikkaan. Hänen kerrotaan kuitenkin sanoneen, että jokin korkeampi voima on siunannut ja johtanut hänen elämäänsä.

Jeesus otti ihmisen osan. Silti erilaisissa tilanteissa hänen jumalallisuutensa välähteli esiin. Jeesus koki nälkää, vilua, yksinäisyyttä ja hylkäämistä. Noustuaan kuolemansa jälkeen ylös, hänen jumalallisuutensa tuli esille enemmän ja aika ajoin hän ilmestyi opetuslapsilleen. Jeesus myös rukoili opetuslasten puolesta ja rukouksessaan sanoi: että olisimme yhtä. Tuo yhteys toteutuu seurakunnan elämässä, jossa seurataan Jeesusta ja ollaan uskollisia Jeesuksen todistukselle.

Opetuslapset pohtivat, miten he pärjäisivät omillaan, kun Jeesus menisi pois. Jeesus lupasi heille puolustajan ja hän lupasi myös tulla takaisin, hakemaan meidät siihen maahan, jota hän meni valmistamaan.

Jeesus piirsi Jumalasta rakkaudellisen kuvan. Hän haluaa vetää kaikki meidät Isän sydämelle. Rististä, häpeän paikasta, tuli meille voiton, sovituksen ja anteeksiannon symboli.

Jokaisella on suhde Jumalan kanssa. Se on joko kapinoiva tai rakastava. Kun löydät Jumalan rakkauden, sitä parempi on elämäsi. Jokaiselle kuuluu paikka Isän kodissa. Ota vastaan kutsu taivaan kotiin. (PH)

IMG_7252

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s