Pietarin rakkauden koe

Kevään aurinko antoi meille valoaan, kun Sykkivän Sydämen-seurakunta tänään kokoontui taas Kopuun jumalanpalvelukseensa. Tänään kuulimme hienoja todistuksia Jumalan hyvyydestä ja vaikutuksesta elämään. Musiikkiesityksestä vastasi Pirjo Helminen Boris Källmanin kanssa. Yhdessä he esittivät John Larssonin säveltämän laulun Rakastaa kuin ennenkin.
IMG_7230Tänään saimme pitää vierainamme Ulla ja Jorma Kataista, jotka vastikään ovat palanneet Suomeen vuoden kestäneeltä matkaltaan Australiaan.

Raamattutunnilla Jorman johdolla käsittelimme aihetta Kristuksen tähden kärsiminen. Pietarin ensimmäisessä kirjeessä meille mainitaan: ”Älkää oudoksuko sitä tulta ja hehkua, jossa teitä koetellaan.” Opimme, että jos vaikeuksia tuleekin, Herra on luvannut huolehtia lapsistaan.
IMG_7238Saarnassaan Jorma kertoi Pietarista. Jeesukselle oli isku, kun Pietari kielsi hänet. Lähellä Genesaretin järven rantaa Pietari joutui rakkauden kokeeseen. Jeesus kysyi häneltä: ”Rakastatko minua?” Pietari oli ollut se, joka sanoi Jeesukselle, vaikka muut sinut hylkäisivät, minä en ja menen vaikka kuolemaan vuoksesi. Sitten tuli nuori tyttö, joka kysyi Pietarilta, etkö sinäkin ollut Jeesuksen kanssa? Pietarin pudotus oli raju.

Pietari ei tuntenut itseään. Hän ei tuntenut omaa luonnettaan. Tiukan paikan tullen hänen hermonsa pettivät. Monien vaiheiden kautta Pietarista kuitenkin kasvoi kypsynyt mies ja sielunhoitaja. Hän sai Jeesukselta tehtävän.

Miten hyvin sinä tunnet itsesi? Saatat sanoa, että hyvin. Vuodet kuitenkin kuluvat ja läksyjä on tullut. Onko vaikea palvella toista tai olla epäitsekäs? Tämän kevään välitilinpäätöksessä olet joko oppinut tai taantunut Jeesuksen oppilaana.

Jeesus ohjaa meidän rakkautemme lähimmäistä kohtaan. Kun ymmärrämme oikein, mitä ristillä tapahtui, rakkaus syttyy. Se näkyy todistamisessa tai vaikka kymmenysten palauttamisessa.

Eräänä päivänä Jeesus antaa meille päästötodistuksen tästä elämästä. Tuossa todistuksessa lukee: Hyvin tehty. Olet ollut hyvä ja luotettava palvelija. Tule Herrasi iloon. (PH)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s