Elämän jano

Lauantaina 29.5. 2021 Sykkivän Sydämen-seurakunnassa helisivät lasten äänet, kun olimme saaneet vierailulle seurakuntaamme koko Lempisen perheen Tampereelta. Jumalan rakkaus ja ilo leimasivatkin koko tilaisuutta.

Raamattutunnin ja saarnan meille piti Kai Lempinen. Raamattutunnilla pohdimme aihetta Liiton merkki. Opimme, että on hyvä, että meillä on lepopäivä.  Siksi Jumala antoi meille sapatin. Silloin saamme viettää yhteistä aikaa Herramme kanssa. Opimme myös, että ihminen, joka muistaa pitää sapatin on lupaava, rikas ja merkityksellinen tulevaisuus yhdessä sapatin Herran kanssa. Kun Jumalan kansa muistaa Luojansa, se muistaa samalla Jumalan armolliset pelastusteot.

Koska lapsia oli jumalanpalveluksessa paikalla, heille oli varattu lastenkertomus. Sen piti Pirjo Helminen. Hän kertoi aasin ja hevosen ystävystymisestä. Siitä saimme hyvää oppia myös meidän ihmisten välille.

Hanna Lempinen kertoi perheensä seikkailusta Venezuelassa, jossa tyttöjen vahtivuorolla, he näkivät merirosvoja. Heitä pelotti, jos vaikka rosvot tulevat heidän laivaansa, joten he rukoilivat. Ja niin tuo rosvojen vene sitten kääntyi. Kuulimme myös äidin ja tytär Aadan laulavan meille. Vaikka Aada unohti jännitykseltään laulun sanat, ei se haitannut. Aplodit olivat silti paikallaan esityksen jälkeen.  

Saarnan aiheekseen Kai oli valinnut Johanneksen evankeliumista löytyvän kertomuksen samarialaisen naisen ja Jeesuksen kohtaamisesta kaivolla. Jeesuksen oli jano ja hän pysähtyi kaivolle pyytämään samarialaiselta naiselta vettä. Naiselle Jeesus sanoi: ”Mutta joka juo sitä vettä, jota minä hänelle annan, sille ei ikinä tule jano. Siitä vedestä, jota minä annan, tulee hänessä lähde, joka kumpuaa iankaikkiseen elämään.”

”Meilläkin on kaipuu elämän veden lähteelle,” sanoi Kai. Meillä on elämän jano. Nautintoaineet, mese, urheilu, ne eivät voi täyttää meidän kaipuutamme. Tarkoituksemme ei ole etsiä mukavuutta ja onnea, vaan olla lähde, joka virkistää. Kai kertoi tulleensa isäksi kuusi vuotta sitten ja yllättyneensä sitä tunteiden skaalaa, joka tapahtumaan liittyi. Lapsi opettaa sinua. Rakkauteen liittyy kipua. Lähteenä olo ei ole helppoa. Siksi kannattaa rukoilla sen puolesta. ”Toivon, että tässä maassa olisi enemmän niitä lähteitä,” päätti Kai. (PH)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s