Jumala ensimmäiseksi elämässä

IMG_9757

IMG_9758

Tänään 17.11. 2018 Nummelassa, Sykkivän Sydämen-seurakunnan jumalanpalveluksessa saimme kuulla mielenkiintoisen puheen vierailulla olleen, pastori ja jaostojohtajana toimivan Jorma Kataisen, meille välittämänä. Kyseessä oli puhe, jonka kanssa hän on kulkenut seurakunnissamme kuluneena vuonna pitkin maata. Puheen aiheena oli kristillinen vastuu otsikolla Jumala ensimmäiseksi elämässä.

  1. Ensimmäiseksi Jorma korosti päivittäistä yhteyttä Jeesukseen. Raamatussa, Ilmestyskirjan luvussa 3 ja jakeessa 20 meille sanotaan: ”Minä seison ovella ja kolkutan. Jos joku kuulee minun ääneni ja avaa oven, minä tulen sisälle hänen luokseen ja aterioin hänen kanssaan ja hän minun kanssani. Jorma kertoi sitten omasta aamustaan kuinka hän ensin herättyään mietiskelee Jumalan hyvyyttä. Sitten hän kuuntelee aamuhartauden radiosta. Hiljaisuus, rukous ja Jumalan sana, nuo kolme olisi hyvä kuulua jokaiseen aamuun. Joskus joudumme tulisiin paikkoihin. Kun kuljemme Jeesuksen kanssa, päivämme on pelastettu.
  2. Ihmissuhteet. Raamattu kehottaa meitä rakastamaan lähimmäistämme kuin itseämme. Parisuhde, raha, työelämä, lapset, sairaus, työttömyys, elämän tarkoitus, usko, sukupuoli-identiteetin häiriö, addiktiot, yksinäisyys, itsetuhoisuus ja kuolema mm. ovat asioita, joita kohtaamme myös seurakunnan sisällä.
  3. Terveysliikunta. Raamatun mukaan ruumiimme on Pyhän Hengen temppeli. Elämän suojeleminen alkaa jokaisesta meistä. Senioreille tärkeitä ovat lihasvoima, notkeus ja tasapaino. Luonnossa kävely paitsi, että se lisää terveyttä, se on myös paikka, jossa kohdata Jeesus.
  4. Lähetystyö. Menkää ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, sanoo meille raamattu. Jumala haluaa, että hänen todistuksensa tulisi kaikkien tietoon. Kerrotaan eräästä miehestä, jonka vaimo oli kirjaevankelistalta ostanut Ikuisia kertomuksia – kirjasarjan. Tuossa kirjasarjassa puhutaan Jeesuksesta. Tuon miehen vaimo luki tuota kirjasarjaa kotona. Sen vaikutuksesta mies tuli uskoon.
  5. Lepopäivän pyhittäminen. Jumalan viikkorytmi on nerokas ja terveellinen: 6 päivää työtä ja yksi lepopäivä, on elämän rytmi. Ranskassa kokeiltiin rytmiä kymmenen päivää töitä ja yksi päivä lepoa, mutta ihmiset eivät jaksaneet sitä. Niinpä sielläkin palattiin takaisin vanhaan järjestykseen. Saamme antaa Jumalan hoitaa meitä. Lepopäivä on myös merkki siitä, että haluamme pyhittäytyä Jumalalle.
  6. Taloudenhoito. Raha on tapetilla joka päivä. Seurakunnassamme kymmenysten maksaminen on vapaaehtoista. Saamme tuoda kymmenykset, lahjat, testamentit Jumalalle, mutta ei pakosta. Evankelista Billy Graham on sanonut: Kun Jumala siunaa 90 % varoistamme, se riittää pidemmälle kuin 100% ilman Jumalan siunausta.
  7. Lupaus Jumalalle. Onko elämässäsi jotakin korjattavaa? Missä sinun pitäisi tehdä muutosta? Kun lupaat jotakin Jumalalle, pidä se mitä lupaat. Jorma kertoi nuorena tehneensä raittiuslupauksen ja se on ollut hyvä päätös.

Seurakunta sai myös puheen jälkeen mukaansa kortit, joissa edellä mainittuja asioita kysyttiin. Niitä voi jokainen miettiä sitten itsekseen.

IMG_9761

Puheen jälkeen raamattutunnin piti Pirjo Helminen. Keskustelimme konfliktin ratkaisemisesta.Varhaiset kristityt ajautuivat konflikteihin, jotka saivat alkunsa ihmisten välisistä ennakkoluuloista ja vakavista eroista keskeisten Vanhan testamentin kertomusten ja tapojen tulkinnassa. Nuo konfliktit olisivat voineet tuhota seurakunnan, ellei sillä olisi ollut ajattelevia apostoleja ja johtajia, jotka etsivät Pyhän Hengen apua ja pyhien kirjoitusten ohjausta näiden jännitteiden ratkaisemiseksi. Tuo konfliktin ratkaisu malli on tänäänkin seurakunnalle sopiva. (PH)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s