Kristus, elämän perusta

IMG_8887

Sykkivän Sydämen-seurakunnassa Kopussa, vietettiin taas jo perinteeksi muodostunutta äitienpäiväjumalanpalvelusta. Tilaisuutemme johti koskettavasti Auli. Puhujavieraana saimme pitää pastori Aimo Helmistä, joka on jo useana vuonna ollut keskuudessamme juuri äitienpäivän alla.

Todistushetki oli tänään erilainen. Auli kysyi ihmisiä haastatellen, uskotko sinä Jeesukseen. Siinä useampi sai ottaa osaa ja kertoa tuntojaan.

Raamattutunnilla pohdimme aihetta lainmuuttaminen. Opimme, että rakkauden Jumala on myös meidän tuomarimme ja että edelleen raamatun opetus lepopäivän, eli sapatin pitämisestä pyhänä, on ajankohtainen. Viimeisinä päivinä Jumalalla tulee olemaan maan päällä kansa, joka pysyy vahvana ja uskollisena Jumalaa kohtaan. Tuo uskollisuus tulee esiin kuuliaisuutena Jumalaa ja hänen käskyjänsä – jokaista niitä kohtaan.

Saarnassaan Aimo vei meidät Paavalin kirjeeseen Timoteukselle. Paavalista, entisestä kristittyjen vainoajasta, tuli Jumalan työtoveri, kun hän otti uskoontulonsa yhteydessä vastaan kasteen. Paavalin toiminnan perusteella ihmisiä tuli perhekunnittain uskoon.

Aimo kertoi myös vaaristaan, joka asui Hämeenlinnan Kalvolassa, Kotkajärvellä.  Aimo oli tullut häntä perheineen tapaamaan ja vaari antoi hänelle muistelmansa. Lukiessaan noita muistelmia, Aimo ymmärsi, miten tärkeää Jumalan rakkaus oli vaarille. Aimo ei silloin tiennyt, että tuo käynti vaarin luona olisi viimeinen. Vaari sai sydänkohtauksen kotiovellaan ja nukkui pois.

Vaarin muisto kuitenkin elää. Kun sukupolvelta toiselle opetamme lapsillemme uskoa, välitämme heille perinnön.

Paavalikin tiesi, keneen hän uskoo. Ja vaikka Paavali joutui kivityksen kohteeksi ja häntä luultiin jo kuolleeksi, hän nousi jälleen. Hänet vietiin Timoteuksen äidin luo ja haavat sidottiin. Tämä tapahtuma teki vaikutuksen Timoteuksen elämään.

Kaiken ytimessä on perintö. – Olen saanut rakkauden elämäni kasvupohjaksi. Kiitä Jumalaa, jos olet saanut myös uskon kasvupohjaksi, sanoi Aimo. Tarvitsemme Jumalan Pyhää Henkeä ylläpitämään rakkauden liekkiä sydämissämme. Jumala tahtoo auttaa meitä siirtämään tätä perintöä toisille. Kun Kristus kutsuu älkäämme epäröikö. (PH)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s