Saastuneet puhdistuvat

Sykkivän Sydämen-seurakunnan kesäinen jumalanpalvelus sujui tänään 17.7. 2021 jälleen nyyttäriperiaatteella. Tuohon tilaisuuteen on jokaisella mahdollisuus tuoda jokin nyytti, laulun, runon, puheen tai todistuksen muodossa. Tilaisuutemme johti Ari Helminen. Ja Jumala siunasi tilaisuutemme. Saimme kuulla ensiksi todistuksia ja Boris Källmanin esittämän laulun Herrani pyysin luokseni.

Tänään saimme pitää vieraanamme Dagmar Dornia, Adventtikirkon naistyön johtajaa, joka kertoi ensiksi meille Saksassa sattuneista tulvista. Hän kertoi kristitystä perheestä, joka rukoili, kun vettä alkoi vyöryä ja tulva pysähtyi juuri heidän talonsa eteen. -Jumala suojelee meitä. Meidän tarvitsee vain luottaa häneen, sanoi Dagmar.

Ari haastatteli myös vastikään seurakuntaamme liittynyttä herrasmiestä, Jukkaa, jolle sapatti oli raamattupiirin kautta kirkastunut. Sitten oli vielä vuorossa Juhanin laulua. Hän säesti itseään ukulelella.

Dagmar piti meille tänään puheen. Häntä tulkkasi hänen hyvä ystävänsä Maarit.

Dagmar, joka on alkuperäiseltä ammatiltaan kätilö, oli ollut työssä sairaalassa maaseudulla. Kehitysmaissa naiset kärsivät synnytyksen jälkeen fistuloista. He joutuvat naimisiin nuorina, terveyden hoito on usein kaukana eikä ole ketään synnytyksessä auttamassa. Usein lapsi kuolee.  Sivuvaikutuksena tytöt saavat fistulan, kuolion, jonka vuoksi tytöt vuotavat virtsaa. Tyttö vuotaa ja haisee ja sen seurauksena kukaan ei halua olla tytön kanssa. He joutuvat aviomiehensä hylkäämiksi ja yhteiskunnan ulkopuolelle.

Puheen tässä vaiheessa esitetyllä videolla naiset kertoivat vaikeuksistaan. Toivoa kuitenkin on. Heitä varten on perustettu sairaala, jossa heitä leikataan ja tilanne korjaantuu.

Raamattu kertoo myös naisesta, joka oli ulkopuolinen. Luukkaan evankeliumin luvussa 12 kerrotaan naisesta, jota oli 12 vuotta vaivannut verenvuototauti. Tuollainen vuoto aiheuttaa huimausta ja anemiaa. Tuohon aikaan nainen oli myös vuotaessaan saastunut. Kukaan ei söisi ruokaa, jota hän keitti, kukaan ei istuisi hänen istuimelleen eikä hän voisi mennä synagoogaan.

Nainen oli kuitenkin kuullut Jeesuksen ihmetöistä. Mutta miten hän pääsisi Jeesuksen luo, jota ympäröi joukko ihmisiä. Nainen ei myöskään halunnut tehdä itsestään numeroa. Nainen halusi koskea Jeesuksen viitan tupsuun, koska se oli tarpeen. Jeesus ohitti naisen ja nainen koski Jeesuksen viitan helmaan. Hän tunsi heti muutoksen. Vuotaminen loppui. Hän kuuli hellän äänen sanovan: ”Kuka koski minuun? ” Jeesus huomasi naisen itkun ja otti polttomerkin pois. Nainen ei saastuta enää.

Nainen pani uskonsa Jeesukseen kun muut vain katselivat. Naisesta tuli Jeesuksen todistaja.

Videolla parantuneet naiset saivat uudet vaatteet. Me saamme vanhurskauden viitan yllemme. Yksinäisyys, tyhjyys, särkyneet suhteet, luopuminen maailmaan, läheisen menetys, häpea, tuo ne kaikki Jeesukselle.  Älä usko vain päässäsi, anna sydämesi hänelle. –Toivon meille kaikille parantavaa kosketusta.

Raamattutunnin piti meille Juhani. Aiheenamme oli Levottomuuden juuret. Opimme, että itsekkyys, kunnianhimo ja tekopyhyys, ovat kaikki asioita, joiden kanssa kamppailemme. Apu niihin tulee Herralta. (PH)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s